TR

ISVAK Korosu ITSO’da ve Ispartalılara Felekten Bir Gece Yaşattı (23.11.2019)

TRT sanatçısı hemşehrimiz Orhan Saygıcı'nın şefliğini yaptığı Ispartalılar Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu, ITSO'nun organizasyonu ile ilk kez Isparta'da sahne aldı. ISVAK Korosu'na TRT saz heyeti, TRT'nin deneyimli sunucusu ile TRT'nin duayen sanatçılarından Ela Altın eşlik etti.

 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in tavsiyeleri ile Ankara Ispartalılar Vakfı (ISVAK) bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği, ilk kez Isparta'da sahne aldı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetini kırmayan ISVAK, ünlü korosunu Isparta'ya getirdi. ISVAK TSM Korosu'na TRT'nin ünlü isimleri de eşlik etti. Isparta, felekten bir gece yaşadı.

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Konferans ve Konser Salonu'ndaki organizasyona Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Emniyet Müdürü Metin Akay ile ITSO yönetimi ve meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. ISVAK Başkanı Ahmet Şahlan, Türk sanat müziği korusunun ISVAK'ın kültürel ve sanatsal faaliyetlerinden birisi olduğunu belirterek "bu koroyu sayın 1998 yılında Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel'in tavsiyeleri ile teşkil ettirmiştik. Burada Isparta özlemimizi gideriyoruz. ITSO Başkanımız Sayın Tutar ve Meclis Başkanımız Sayın Şahlan'a bizi Ispartalılar ile buluşturdukları için teşekkür ederiz. Bugün aramızda TRT'nin duayen sanatçılarından Ela Altın var. Koro şefi hocamız TRT sanatçısı Orhan Saygıcı Isparta için özel bir program hazırladı. TRT'nin deneyimli sunucusu Yasemin Pamukçu da bizimle beraber. TRT Türk Sanat Müziği saz heyeti bizimle birlikte Isparta'da. Kendilerine teşekkür ederiz. Osman Babuşçu aramızda olamadı. Ama onun besteleri burada seslendirilecek. Ispartalı bestekarımız Mustafa Günay bey aramızda, bizimle beraber oldu. Unutamayacağımız keyifli bir program olacak. Güzel bir gece geçireceksiniz" diye konuştu.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar da "ITSO ekonomi kampüsüne hoşgeldiniz. ITSO, 1867'de kurulmuş Türkiye'nin ilk odalarından birisidir. Isparta ticaretine yol göstermeye çalışıyoruz. Kampüsümüz 2yıl önce sayın belediye başkanımızın ITSO başkanlığı döneminde yapıldı. İlk kültürel faaliyetimiz. Bu salonumuzun da açılışını yapıyoruz. ISVAK korusunu burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz" dedi.

ISVAK Türk Sanat Müziği korusunun ve TRT sanatçıları Orhan Saygıcı ile Ela Altın'ın konserinden sonra Vali Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Başdeğirmen, sanatçılara çiçek taktim etti. Vali Seymenoğlu, ISVAK korusunu gül ve lavanta sezonunda Isparta'ya davet etti. Belediye Başkanı Başdeğirmen de gül ve lavanta sezonunda güzel bir organizasyona daha imza atılacağını belirtti.