TR

ITSO Heyeti Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 14. Genel Kurul Toplantısı’na Katıldı. (02.12.2019)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar, ITSO Onursal Başkanı ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ile Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere Berlin’e gitti.

ITSO Başkanı Tutar, Berlin programında ilk olarak TATSO genel kurulu öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Berlin Ticaret Müşaviri Abdullah Soylu’nun da katılımıyla düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı. 

Toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın 15. kuruluş yılı vesilesiyle Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk-Alman dostluğunun uzun bir tarihi geçmişi olduğunu ve bu dostluğun tarih boyunca çok ciddi meydan okumalara karşı koyduğunu söyledi.

"Dostluğumuzun temelleri çok sağlamdır. Bu sağlam temeller, iş dünyası olarak bize, gelecekte ikili düzeyde, Ortadoğu, Orta Asya, Avrupa ve genel anlamda dünyada geniş birlikte çalışma alanları sunmaktadır." diyen Hisarcıklıoğlu, "Günlük, güncel ve konjonktürel gelişmeler, ilişkilerimizin sağlamlığına zarar veremez.” yorumunu yaptı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin iktisadi boyutunun sağlam temele oturduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Almanya'nın, Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı konumunda bulunduğunu ve Türkiye’deki en önemli yatırımcı ülke olduğunu ifade etti.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 14. Genel Kurulu toplantısının sonunda ITSO Başkanı Tutar Genel kurulda yapılan seçimde yeni dönem Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi için oyunu kullandı.