TR

ITSO Başkanı Tutar’dan Ahilik Haftası Mesajı (14.09.2020)

Ahilik, birliğin sembolü dayanışmanın ruhudur

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, ahilik haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, ahiliğin birliğin sembolü, Türkiye’nin dayanışma ruhu olduğunu söyledi.

TOBB önderliğinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ahi Evran Külliyesi’ne en büyük katkıyı veren kurumlardan biri olduklarını hatırlatan ITSO Başkanı Tutar, “Ahilik vatan sevgisidir! Ahilik, ‘Sekiz günlük ömre, dokuz günlük rızk katma’ anlayışıdır. Ahi, kendisi siftah ettikten sonra komşusunun da siftah etmesini sağlayan kişidir” ifadelerini kullandı.

Kimi milletler için üzerinde yaşadıkları yerin sadece bir toprak parçası olduğuna dikkat çeken Tutar, şunları söyledi: “Bizim yurdumuz ‘Anadolu’, bu toprağın adı değil, bu topraktaki ruhun adıdır. Ahi Evran öncülüğünde kurulan Ahilik, Selçuklu’nun mayasıdır. Ahilik, Osmanlı İmparatorluğu’nun adeta nüvesi, çekirdeğidir. Ahilik, Cumhuriyet döneminin ve toplumsal yapımızın sarsılmaz muhafızıdır. 1000 yıl öncesinden bugüne uzanan Ahilik, bugün de yarın da Türkiye'nin manevi muhafızı olmaya devam edecektir.”