TR

ITSO Yurtdışı İş Gezilerine Başlıyor (05.02.2023)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB destekli yurtdışı iş gezilerine Almanya’dan start veriyor. Bu kapsamda 8-11 Şubat tarihlerinde Almanya’ya, 27 Şubat-3 Mart tarihlerinde Özbekistan’a, 18-23 Nisan tarihleri arasında da İtalya’ya iş gezileri düzenlenecek. 

Firmaların dış ticaret konusunda işlerini geliştirmesi için yurt dışı iş gezileri ve fuarları büyük önem taşıyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından planlanan yurtdışı iş gezilerinde; firmalar kendi sektörü ile ilgili yeni teknolojileri takip edebilmeleri, yabancı pazarda ikili iş görüşmelerini tesis edebilmeleri, ithal/ihraç ürünler analizi ve pazar araştırmaları yapabilmeleri adına fırsat sunuluyor. 

Yurtdışı iş gezilerine ilişkin düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, ticareti geliştirmenin dünyayı tanımaktan geçtiğini söyledi. 

Başkan Çelik, “Yurtdışı gezileri yeni teknolojileri görmek, ikili diyalogumuzu geliştirmek ve ticaretimizi geliştirmek adına büyük önem taşıyor. Bu kapsamda ilk yurtdışı iş gezimizi Isparta Ticaret Borsamızla birlikte 27 kişilik bir heyetle 8-11 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Berlin şehrinden başlatıyoruz. Burada düzenlenecek olan Tarım Fuarına sektörle alakalı arkadaşlarımızla birlikte katılım sağlayacağız. Ayrıca Bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz olacak.” dedi. 

ÖZBEKİSTAN VE İTALYA’YA İŞ GEZİSİ 

ITSO, Almanya’nın ardından Özbekistan’a yönelik inşaat sektörünü kapsayan bir gezi düzenleyecek. 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İnşaat Fuarına katılacak olan heyet, burada üst düzey görüşmeler yapacak. ITSO’nun son durağı ise İtalya olacak. 18-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek İnşaat ve Mobilya Fuarına ilgili firmalar katılım sağlayacak.

Yurtdışı iş gezilerinin sadece bu planlama ile kısıtlı kalmayacağını belirten Başkan Çelik, “Planlamamız bu şekilde ancak araya başka fuarlar da girebilir. Firmalarımızın bu yönde talep ve istekleri olursa bunu bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Sektörel anlamda gelişimlerine katkı sunacak, yurtdışı bağlantılarını güçlendirecek her türlü fikre açığız. Firmalarımız kendilerine faydalı olabilecek konuları en az iki-üç ay öncesinden bizimle paylaşırsa, biz de ITSO olarak KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek için gerekli çalışmayı yapabiliriz.” diye konuştu.

MECLİS BAŞKANI KADER: 

DERSİMİZE ÇALIŞARAK GİTMELİYİZ!

ITSO Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader de Özbekistan’da önemli iş fırsatlarının bulunduğunu ifade etti. Meclis Başkanı Kader, “ITSO olarak Özbekistan’a bir gezi düzenleyeceğiz. Özbekistan Cumhurbaşkanının değişmesinin ardından ülke yeni bir yapılanmaya girdi ve Türkiye ile arasındaki ilişkiler çok sıcak. Özellikle inşaat ve sanayileşme alanında çok fazla çalışma var. Özbekistan’daki imkanlardan en iyi şekilde yararlanabilmemiz için bizler de elimiz dolu gitmeliyiz. Ne üretiyoruz? Ne satıyoruz? Dersimize çalışarak gitmeliyiz” dedi.