TR

Isparta karavan üretiminde söz sahibi oluyor (21.08.2023)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, BNG Kompozit Makine kurucuları Serdar Dülgerbaki ve Serdar Ay ortaklığında %100 Isparta yapımı olarak lansmana sunulan IDOL SuvCamper Karavan modelini inceledi. Seri üretimine başlanan karavan kısa bir süre sonra Avrupa pazarındaki yerini alacak.

 

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Başkan Yardımcısı Şakir Uygun ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Topaloğlu; BNG Kompozit Makine kurucuları Serdar Dülgerbaki ve Serdar Ay tarafından ilimize kazandırılan IDOL SuvCamper Karavan modelini inceledi. 640 kg ağırlığı ile dünyada sınıfının en hafif karavanı olma özelliğini taşıyan ve yapımında kullanılan komple monoblok fiberglass malzemelerle üst düzey sağlamlığa erişen IDOL SuvCamper Karavanın Avrupa pazarında yerini almak üzere seri üretimine başlandığı belirtildi.

Karavan turizminin ülkemizde de giderek geliştiğini belirten ITSO Başkanı Metin Çelik, “Ülkemizde son dönemde ortaya çıkan alternatif tatil arayışı insanları karavana yönlendirdi. Vaktini doğada ya da deniz kenarında geçirmek isteyenler için karavan hem pratik hem de maddi yönden hesaplı. Avrupa’da çok yaygın olan karavan seyahati ülkemizde de hızla gelişmeye başladı. İnsanların tatil anlayışı değişiyor. Bugün ilimizin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz IDOL SuvCamper Karavanı inceledik. Sanayicilerimiz Serdar Dülgerbaki ve Serdar Ay tarafından Isparta’mıza kazandırılan bu güzel çalışmadan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Hem ilimizdeki hem de ülkemizdeki karavan turizmine üretici olarak katkı sağlayacaktır. Tabi ki Avrupa pazarında da çok önemli bir yer edineceğini düşünüyorum. Bu güzel çalışmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sanayicilerimize bol kazançlar diliyorum.” dedi.

DÜLGERBAKİ: DÜNYADA MUADİLİ YOK!

8 aylık bir çalışmanın sonucunda tasarım, kalıplama ve AR-GE çalışmalarını tamamlayarak seri üretime başladıklarını belirten BNG Makine kurucusu Serdar Dülgerbaki, ürettikleri karavan modelinin dünyada muadili olmadığını söyledi.

Karavanın özelliklerine ilişkin bilgi veren Dülgerbaki, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl Polyester kalıpçılık ve imalatında Türkiye de sayılı firmalardan olan Serdar Ay'ın kurucusu olduğu Polimercim firması ile beraber özellikle pandemi döneminden bu yana çok büyük rağbet gören ve ülkemizde de kültürünün oluşmaya başladığı karavan sektörüne farklı bir soluk getirmek üzere fikir geliştirdik. Buradaki karavan modelimiz dünyada muadili olmayan bir model. Muadili olmayandan kastımız şudur; sınıfında dünyanın en hafif karavanını yaptık. 640 kilogram ağırlığında. Karavanın dış yapımında; milyon dolarlık yatlarda kullanılan en sağlam fiber malzeme ve en üst düzey yalıtımı kullandık. Tasarımıyla ileri bir mühendislik ürünü olarak öne çıkan karavanımız gerek rüzgar direnci gerekse de viraj savrulmalarını önleyecek şase sistemiyle çok özel bir yapıya sahiptir.

BİR HAFTA DAHA SERGİLENECEK

Özellikle kendi memleketimiz olmasından dolayı ilk lansmanını burada yapmaktan da çok mutlu olduk. Gerçekten ciddi bir ilgi görüyor. Karavanda varmaya çalıştığımız noktalardan bir tanesi de iç mekanla dış mekanı tamamen birbirinden ayırmaktı. İç mekanı sadece bir oturma grubu ve yatak odası olarak konumlandırdık. İki büyük birey ve iki çocuğun çok rahatlıkla konaklayabileceği bir alan oluşturduk. Bunun yanında mutfak, duş, tuvalet gibi tüm ekipmanlarda doğal ortama uygun olarak karavanın dış mekanında konumlandırıldı. Bu açıdan da içeride ve dışarıda iki bağımsız alan oluşturuldu. Karavanı bir hafta daha Iyaşpark AVM’de sergilemeye devam edeceğiz. Isparta’da neler yapılabileceğini, dünya markası çıkarılabileceğini göstermek amacıyla gururlu burada sergiliyoruz. Hiçbir şekilde fiyat rekabeti gütmeden, kaliteden ödün vermeden, tasarımıyla, kalitesiyle, dayanımıyla karavan sektöründe Isparta’dan bir dünya markası çıkıyor.” diye konuştu.