TR

ITSO BAŞKANI ÇELİK’TEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI (19.09.2023)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kurtuluş destanı yazan şehit ve gazilerimizden aldığımız güçle kurulan cennet vatanımız, bizlere onların mirasıdır” dedi.

ITSO Başkanı Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 102. Yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Tarihin her döneminde; vatanını canından aziz bilen, tüm zorluklara karşı bağımsızlığının korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için canı pahasına mücadele eden, ölürse şehit, kalırsa gazi olacağı inancıyla yaşayan bir milletin evlatlarıyız.

 

Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, birliğimizin ve Cumhuriyetimizin yaşayan anıtlarıdır. Kurtuluş destanı yazan şehit ve gazilerimizden aldığımız güçle kurulan cennet vatanımız, bizlere onların mirasıdır. Bu kutsal emanete her zaman kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi her alanda en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarının yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, şükranlarımı sunuyorum”