TR

Milletvekili Sönmez ve Başkan Çelik’ten Ankara Temasları: Isparta Demiryolu Ağını Genişletiyor (27.10.2023)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bürokratları ile görüştü. Demiryolu ağının genişletilmesine yönelik yapılan ziyarette Isparta istediğini aldı.

 

 

MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Başkan Yardımcısı Şakir Uygun ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Topaloğlu; Devlet Demiryolları Genel Müdürü Hasan Pezük’ü, Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu ve Taşımacılık AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun’u ziyaret ederek vatandaşlarımızın daha etkin ve kaliteli bir hizmete kavuşabilmesi adına ilimizin demiryolu ulaşımında yapılacak olan yatırım projeleri ve taleplerini aktardılar.

Söz konusu görüşmede TCDD Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Isparta’dan İstanbul’a gidecek yolcularımız için Pamukkale Ekspresi seferlerinin Karakuyu bağlantılı olarak düzenleneceğini ve Isparta-Eskişehir hızlı tren yolcuları için ise Eskişehir hızlı tren bağlantılı seferler gerçekleştirileceğini ifade etti. Kazancıoğlu ayrıca İzmir’e ilave ikinci sefer sayısı koyulması için çalışmalara yer verileceğini söyledi.

TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun ile yapılan görüşmenin ardından ITSO Başkanı Metin Çelik, mobilya ve mermer ihracatçıları için Aliağa ve Alsancak Limanı’na gidecek mermer ve mobilya taşımacılığı konusunda yetkililerce çalışmaların yapılacağını ifade etti.

ITSO Başkanı Çelik, desteklerinden dolayı MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez’e, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Hasan Pezük’e, Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu’na ve TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun’a teşekkür etti.