TR

BAŞKAN ÇELİK’TEN TURİZM FUARINA DAVET (22.11.2023)

Isparta Ticaret Odası Başkanı Metin Çelik, önümüzdeki günlerde açılacak olan Isparta 1. Turizm Gastronomi Fuarına tüm Isparta halkını davet etti.

Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 – 26 Kasım tarihleri arasında Gökkubbe Fuar Merkezinde yapılacak. Fuarla ilgili olarak Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik ile yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Çelik, fuarla ilgili yaptığı basın açıklamasında; ‘’Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın geçen yıl yapılan seçimlerine girerken ilimize marka fuarların kazandırılması ve bu tür organizasyonların desteklenmesi hususunda ifadelerimiz vardı. Isparta yöresinin güçlü olduğu alanlardaki iddiasını ortaya koymak için Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversitelerimiz, KOSGEB ve Odamız paydaşlığında ortak bir hedef belirleyerek, ilimize katkı sağlayacağına inandığımız Isparta 1. Turizm Gastronomi Fuarımızı Isparta’ya kazandırmak istedik. Isparta olarak turizm potansiyelimizin ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayacağını düşündüğümüz fuarımızın kültür, sağlık, gastronomi ve ekoturizm alanlarında yeni açılımlara ve yeni fırsatlara ev sahipliği yapacağına inanıyoruz.

23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 11.00’de Gökkubbe Fuar Alanında açılışını gerçekleştireceğimiz fuarımız 26 Kasım 2023 Pazar gününe kadar açık kalacak. Ziyaretçilerimiz fuar boyunca saat 11.00-20.00 arasında stantları gezebilecekler.

Protokol üyelerimizle birlikte stant ziyaretlerimiz ve ürün tadımlarımız olacak. Fuarın her günü çeşitli konularda paneller düzenlenecek, workshop etkinlikleri gerçekleştirilecek. Müzik dinletilerimiz olacak aynı zamanda. Genç yeteneler yemek yarışması, üniversiteli yetenekler yemek yarışması, evin beyi mutfakta adlı yemek yarışmaları yapılacak. Dolu dolu bir fuar organizasyonu bizleri bekliyor.

Turizm Gastronomi Fuarımız; doğa turizmi, kış turizmi, tarım turizmi, karavan turizmi, su sporları, gökyüzü gözlem, kültür turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi gibi alanlara sahip. Isparta bu saydığımız turizm değerlerini bünyesinde barındırıyor ve ciddi manada söz sahibi. Gül ve lavantayı ilimizin turizm değerlerinin en başına koyabiliriz. Bununla birlikte Göller Bölgesi adını taşıyan ilimiz Gölcük, Kovada, Eğirdir gibi görenleri hayran bırakan güzellikte göllere sahiptir. Davraz Kayak Merkezimiz, Dedegöl dağımız doğa sporları ile ilgilenenlerin vazgeçilmez adreslerinden. Yine zengin bitki örtüsü, yaban hayatı ve seyrine doyum olmayan eşsiz bir güzelliğe sahip Yazılı Kanyon Tabiat Parkımız, tarihi “Kral Yolu”nun da geçtiği, tapınak ve kaya yazıtları ile tarihi önem arz etmektedir.

Kültür ve inanç turizminin gözbebeği Pisidia Antiokheia Antik Kenti sahip olduğumuz en önemli turizm değerlerindendir. Eğirdir ilçemiz alternatif turizm cennetidir. Dağcılık, trekking, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü ve kampçılık turizm çeşitlerinden sadece birkaçıdır.

Sağlık turizminde Astım ve Koah gibi solonum yolu tedavilerinde oksijen seviyesinin yüksek bulunduğu yerler seçilmektedir. Bu bağlamda Kızıldağ Milli Parkı, oksijen seviyesinin yüksek olması ve içerisinde yer alan mavi sedir ormanlarının hastaları rahatlatma özelliğiyle dikkat çekiyor. Sahip olduğumuz aromatik ve tıbbi bitki zenginliğimizin sağlık alanına bir yansıması olan aroma terapi uygulamalarının Isparta’da yaygınlaştırılmasını da turizmin bir parçası olarak görüyoruz.

Sahip olduğu coğrafya ve iklimiyle Isparta’da her türlü ürün yetişmektedir. Bölgemizde yetiştirdiğimiz gül, elma, kiraz gibi ürünlerden yapılan şerbet, reçel, komposto mutfağımızda önemli bir yer tutmaktadır. Kabune pilavı, fırın kebabı, sazan dolması, hamırsız, banak, kuyruğu sulu, güllaç, çakal helvası, kesmik baklavası yine ilimizin sahip olduğu lezzetlerdendir.

Fuarcılık, fuara konu olan alanda gerçekleşen ticaretin yanı sıra, şehrimizde ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden alışverişe birçok alanda katma değer yaratarak ekonomiye ve istihdama ciddi katkılar sağlıyor. Fuar için şimdiden yüzlerce kişi ilimize gelerek otellerde konaklamaya başladı, esnafımızdan alışverişini yaptı.

Fuarların dünya ticaretinde, pazarlama stratejileri arasında oldukça önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Ticaretin giderek geliştiği ortamda bile fuarlar; üretici ile tüketiciyi bir araya getirme ve katılımcı firmaların yenilikleri keşfedebilmeleri açısından önemli. Bizim buradaki öncelikli hedefimiz ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarı gelecek yıllarda daha da geliştirerek uluslararası alana yaymaktır. Bunu başardığımız zaman Isparta’yı daha geniş kitlelere tanıtabiliriz daha fazla katma değer sağlayabiliriz.

Isparta’mızda düzenleyeceğimiz 1. Turizm Gastronomi Fuarını ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Başta Ispartalı hemşehrilerimiz olmak üzere çevre illerimizden de vatandaşlarımızı bu sevince ve güzelliğe ortak olmaya davet ediyorum. Isparta’yı keşfetmelerine imkan sağlayan bu fuardan mutlu olarak ayrılacaklarını ümit ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.