TR

ISPARTA TOBB MTAL ATÖLYELERİNE KAVUŞTU (15.12.2023)

Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ile Kimya Teknolojisi Alanı atölye binasının açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılış törenine Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları ve öğretmenler katıldı.

Konuşmasında eğitimin öneminden bahseden Isparta Valisi Aydın Baruş, okulların hem sosyal hem de uygulamalı eğitim bakımından ek binalara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Vali Baruş, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin atölye binasını iki ünite halinde hizmete sunuyoruz. Eğitime yapılan yatırım, bu ülkenin geleceğine yapılan yatırım demektir. Çünkü çocuklarımızın, gençlerimizin daha nitelikli yetişmesi için en elzem olan faaliyet konusudur. Devletimiz de hükümetimiz de eğitime verdiği önemi yaptığı yatırımlarla göstermektedir. Okullarımıza hem sosyal hem de uygulamalı eğitim bakımından ek binalar yapmamız gerekiyor. Bu atölyeler sayesinde çocuklarımız eğitim gördüğü alanda piyasanın istediği nitelikle meslek sahibi oluyorlar. Bu nedenle atölye binamızın yapılması okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesi açısından çok önemliydi.” dedi.

BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİMLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Atölye binasının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ise iş dünyasının el becerisi ve beden gücünün yanı sıra çağın gerekliliklerine ayak uyduran, problemlere çözüm üretebilen nitelikte kalifiye elamana ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin önemli görevler üstlendiğini söyledi. 

Başkan Çelik, “Hem teorik hem de uygulamalı eğitimde gerekli donanımları bünyesinde barındıran okulumuz, her geçen zamanda teknolojisini geliştiriyor, imkanlarını artırıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz motor ve kimya teknolojileri bölümlerine yönelik atölyemizin de şüphesiz ki ara eleman değil sanayi alanlarının aranan elamanlarını yetiştireceğine, bireysel gelişimlerine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Eğitime yapılacak her türlü yatırımın ne kadar önemli ve gerekli olduğunun bilincindeyiz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak okulumuzu tam donanımlı eğitim kampüsü haline getirmek için öğretmenlerimizle istişare ederek birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Hem geleceğimiz hem de iş dünyamız açısından nitelikli iş gücünü artırmak için meslek liselerimizin eğitim kalitesini ve sunduğu imkanları daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. Bu bakımdan okulumuza bir de yurt kazandırabilirsek okulumuzun çok daha fazla talep göreceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN: OKULUMUZ ÖNEMLİ BİR EĞİTİM KURUMU

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin de, TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin önemli bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayarak, “Bunun en önemli iki sebebi var. Birincisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin, ailemizin içinde olması, ikincisi ise günümüzde eksikliği hissedilen ara eleman konusunda çalışmalar yürütmesidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana okulumuzun tercih sebebi olması için faaliyetlerde bulunduk. Şimdi de ana şartlarımızdan olan öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyal ve mesleki açıdan ferah bir ortamda eğitim faaliyetlerini yürütebilmelerine imkan sağlayacak atölye binamızın açılışı için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri ve davetliler atölye binasını gezdi.