TR

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (16.01.2013)

Değerli Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan yazıya istinaden; Ekonomi Bakanlığı, DEİK, Makine İmalatçıları Birliği ve Ziraat Bankası işbirliği ile 2010/8 sayılı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi" tebliği kapsamında gerçekleştirilecek "Makine İhracatının Artırılması" projesi hakkında bilgi sunulmaktadır.

Merkezi Marmara bölgesinde yer alan makine üreticisi (Gıda, Tekstil, Sac İşleme ve Hidrolik Pres alt sektörleri öncelikli olmak üzere) şirketlerin başvurabileceği proje kapsamında yer almaya hak kazanacak 50 şirket, 36 ay boyunca yüksek standartlı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden, 5 ülke için yurtdışı pazarlama (pazar ziyaretleri, tanıtım, marka faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, ticaret heyeti, eşleştirme), 10 ülke için alım heyetlerinin organizasyonları ve şirketlere verilecek bireysel danışmanlık hizmetlerinden %70 - 75 oranında devlet desteği ile yararlanacaktır. Proje sonunda katılımcı şirketlerin uluslararası rekabetçilik kazanarak sürdürülebilir ihracat artışı sağlayacak kurumsal kapasiteler ve iş bağlantıları oluşturması hedeflenmektedir. Projede yer almaya hak kazanacak şirketlerin seçiminde "ilk başvuran" 50 şirket arasında yer almak öneme haizdir.

Proje katılım bedeli şirket başına 2.000 Amerikan Doları olup bu ücret karşılığında, projenin ilk iki aşaması olan şirketlerin uluslararası bir danışmanlık şirketi tarafından ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve özel danışmanlık hizmetlerinden yararlanılması ile (yerli ve yabancı uzmanlar tarafından verilecek 100 saati aşkın genel ve ileri düzey sektörel) tüm eğitimler ve danışmanlık hizmetleri dahildir. İhtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık safhalarının ardından yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri organizasyonlarında şirketler yalnızca %25 katkı payı ödeyecektir.
Projede yer almak isteyen şirketlerin ekte bulunan "Katılımcı Şirket Bilgi Formu" ve "Talep Yazısı" belgelerini doldurarak sim@deik.org.tr e-posta adresine, aslını ise 18 Ocak 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıdaki adrese imzalı ve kaşeli olarak göndermeleri gerekmektedir. Proje hakkında detaylı bilgi 0212 339 50 29 ve 0533 925 49 72 numaralı telefonlardan ya da sim@deik.org.tr e-posta adresinden alınabilir. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu - Strateji ve Iş Geliştirme Müşavirliği - "URGE-Makina Projesi"

TOBB Plaza Harman Sokak No: 10, 6. Kat 34394 Esentepe/Şişli/İSTANBUL