TR

Girişim Sermayesi Meclisi, kurumsal yatırımcılara ilişkin düzenlemeleri ele aldı (12.03.2013)

TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi, Meclis Başkanı Göktekin Dinçerler’in başkanlığında TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda, girişim sermayesi fon yöneticilerinin yanısıra ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla toplandı.

Toplantıda Meclis Başkanı Göktekin Dinçerler, 2012 yılının genel değerlendirmesini yaparken, geçen yıl içerisinde meclis gündeminde olan “Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği” ile “Fonların Fonu” konularında istenilen gelişmelerin sağlandığını belirtti. Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu ve TÜBİTAK nezdinde de sektörü memnun edici çalışmaların yapıldığını belirten Dinçerler, meclis üyeleriyle birlikte meclisin çalışma planları üzerinde durdu.
-Meclis üyelerine sunum
Toplantıda Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Uzer, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu’nda kurumsal yatırımcılara ilişkin düzenlemeler hakkında bir sunum gerçekleştirerek meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.
Girişim sermayesinin tanımının değiştiğini belirten Uzer, girişim sermayesi yatırımını,  girişim şirketlerine ortak olma veya borçlanma araçlarına yatırım olarak tanımladı. Uzer, Türkiye’de kurulmuş veya kurulacak olan gelişme potansiyeli taşıyan ve kaynak ihtiyacı olan şirketleri de girişim şirketi olarak gösterdi.
Sunumunda, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları (GSYO) modeli ile fon modeli, girişim sermayesi yatırımları, GSYO’larda yatırım sınırlamaları, GSYO’larda arz türleri ve vergi düzenlemeleri konularına da değinen Hüseyin Emre Uzer, yapılan yeni mevzuat değişikliklerinin sektör temsilcilerinin taleplerini karşılaması temennisinde bulundu.