TR

Körfez ülkesi tur operatörleri ilimize geliyor (26.03.2012)

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmasının sonucunda Körfez ülkelerinden tur operatörü firma temsilcilerini getirdiği Fam Trip (Tanıtım gezisi) programlarının ikincisi 26 Mart’ta başlıyor. Batı Akdeniz’in turizm potansiyelinin tanıtılması ve zengin turistleri bölgeye çekmek amacıyla Körfez ülkelerine yönelik gerçekleştirilen Fam Trip’in ikincisine Katar, Bahreyn ve Kuveyt’ten tur operatörü firma temsilcileri katılıyor.

BAKA, Türk Hava Yolları (THY), Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB), Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ile birlikte Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programları planladı.

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ile Umman’dan oluşan Körfez ülkelerinden zengin turistleri bölgeye çekebilmek için hazırlanan Fam Trip programının ilkine, Suudi Arabistan’dan 18 tur operatörü firma temsilcisi katıldı ve bölgeye hayran kalan tur operatörü firma yetkilileri yeni tur programları yaparak ayrıldı. Uzun süreli konaklama yapan, alışveriş alışkanlıkları yüksek ve nitelikli Arap turistleri çekmek amacıyla düzenlenen Fam Trip’in ikincisi 26 Mart’ta başlayacak ve 7’si Kuveyt’ten, 6’sı Katar’dan, 5’i de Bahreyn’den olmak üzere 18 tur operatörü firma yetkilisi katılacak.

Antalya, Burdur ve Isparta’yı kapsayan 4 günlük Fam Trip için 26 Mart’ta, THY’nin özel misafirleri olarak ülkelerinden İstanbul bağlantılı Antalya’ya gelecek tur operatörleri, Antalya’nın en prestijli turistik tesislerinden Mardan Palace Otel’de konaklayacak. THY, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, AKTOB, ALTİD, KETOB’un da destek verdiği programın ilk gününde Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ve Tahtalı Dağı, Kemer gezileri yapacak. Kemer programında konuklar Olimpos Teleferik ve Tahtalı Dağı’nın muhteşem manzarasını izleme şansını yakalayacaklar.

Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in en büyük tur operatörlerinden oluşan grup, ikinci gün Düden Şelalesi’ni gördükten sonra Burdur ve Isparta’ya geçecek. Karacaören Baraj Gölü’nü de gezecek grup, Isparta merkezdeki öğle yemeğinin ardından Eğirdir’e geçecek. Eğirdir Gölü gezisinin ardından Burdur’a geçecek. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman TAPSIZ ile akşam yemeğinde biraraya gelecek konuk tur operatörleri, programın üçüncü gününde ise Alanya’yı gezecek. ALTİD tarafından onurlarına verilecek yemeğe katılacak Körfez tur operatörleri, Alanya’nın turistik kapasitesini yerinde görecekler.

Fam Trip Programı’nın son günü ise, Katar, Bahreyn ve Kuveyt tur operatörleri ile Türk seyahat acenteları, tur operatörleri ve konaklama tesisleri yetkilileri ile Mardan Palace Hotel’de ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Programa katılım ve diğer detayları için BAKA’dan bilgi alınabilir.