TR

Küçük Adımlar Büyük Hayatlar Projesi (30.03.2012)

Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Kulübü üyelerinin yer aldığı Genç Gıdacılar Grubu tarafından hazırlanan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programı Alt- Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında kabul edilen " Küçük Adımlar Büyük Hayatlar" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

MMF Prof. Dr. Aziz Ertunç Amfisi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Yasal Temsilcisi Uğur Uzuner, Genç Gıdacılar olarak sağlıklı nesil, sağlıklı beslenme ve sağlıklı toplumdan harekete geçerek böyle bir projeyi hazırladıklarını belirterek “Zararlı gıdaların tüketiminin önlenmesi ve sağlıklı bireylerin yetişmesi için okul öncesi ve ilköğretim çağındaki öğrencileri hedef almaktayız. Proje kapsamında hedef kitlemizdeki çocuklara sağlıklı besinlerle dolu beslenme çantaları hediye edilecek. Piyes, tiyatro gösterileri yapılarak hedef kitlenin bu sürece aktif katılımı sağlanacak” dedi.

Başarılarından dolayı Genç Gıdacılar Grubunu tebrik ederek konuşmasına başlayan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise “Yenilikleri, projeleri geleceğimiz olan gençlerden de bekliyor, bu konuda Rektörlük olarak tüm çalışmaları destekliyoruz.” dedi. Akkurt, konuşmasında 2012 yılı TUBİTAK ilköğretim, ortaöğretim öğrenci projeleri bölge yarışmalarının SDÜ’ de yapılacağının müjdesini de verdi.

Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can da “Küçük Adımlar Büyük Hayatlar" projesini çok başarılı bulduğunu dile getirerek dünya gençliğiyle yarışacak çevik, atılgan, proje üreten gençlikle SDÜ’de bir araya gelmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi.

 

Daha sonra söz alan Isparta İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Mustafa Kızılkaya, Genç Gıdacılar Grubunun artı değerler üreten bir topluluk olduğunu ifade ederek “Böyle bir farkındalık oluşturan siz gençleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin tanıtım filmi izlendi ve Gıda Kulübü’nden Seda Oğuzhan Danyıldız projenin içeriği hakkında bilgi verdi.