TR

Başdeğirmen’den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı (03.12.2013)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından çok anlamlı bir tarih olduğunu belirtti. 

 

  Engelliliğin yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu ifade eden Başdeğirmen mesajında şu görüşlere yer verdi: 

  “Engelli vatandaşlarımızla ilgili olarak bilinçlenmek, hoşgörü ve sabırla sorunlarına çözümler aramak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilerimizin,  mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek; çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmak hepimizin görevi olmalı. Onların yaşama sevinçlerini kaybetmeden toplumsal alanda yer almalarını kolaylaştırmalıyız. Doğrusu, engelli vatandaşlarımızın sahip olduğu haklar, hiçbirimizinkinden eksik değildir. Hep beraber hayatımızı bu bilinçle kurmak zorundayız. Unutmayalım ki yeryüzündeki her insan özeldir. Bu bakımdan engelli vatandaşlarımızın her anlamda kaliteli bir hayat sürmeleri için alınan tedbirlere ilaveten, toplumsal duyarlılığımızı daha da artırmalı, hepimiz çözümün bir parçası olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, yürekleri sevgi ile dolu olan engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”