TR

SİNERJİ TOPLANTILARI BAŞLADI I (16.12.2013)

 ITSO’nun Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Desteği kapsamında desteklenen Isparta’nın Sektörel Görünüm Raporu ve 2014-2023 Isparta Ekonomisi Gelişim Strateji Belgesi’nin Hazırlanması projesine başlandı. Proje kapsamında, 17 meslek komitesi ile sinerji toplantılarından 1.meslek komitesi sinerji toplantısıı yapıldı Bu çalışmaların ışığında sektörelin durumu ortaya çıkacak ve  Ocak 2014 ayı içinde geniş katılımlı bir strateji çalıştayıyla Isparta Ekonomisi 2014- 2023 Gelişim Strateji Belgesi ortaya çıkarılacak.

 

Toplantıların ilki 1. Meslek Komitesi (Gayrimenkul, Finans ve Sigorta Faaliyetleri) ile başladı. Park Suare Restoranda gerçekleştirilen toplantıya ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yönetim Kurulu Üyeleri,  1. Meslek Komitesi Başkanı Aysun Doğan Akkulak ile meslek komite üyeleri, Proje Koordinatörü Erkan Ayan ,Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyeleri hazır bulundu.

1.Meslek Komitesi Başkanı Akkulak, toplantıda mesleki sorunların tartışılarak çözüm önerilerinin sunulacağını belirterek şu bilgileri verdi:

“Toplantıyı yapmaktaki amacımız, Odamızın projesi kapsamında, meslek komiteleri sinerji çalışması yapmak, yeni üyelerimizin fikrini alarak genel sıkıntıları ortaya çıkararak bunlarla ilgili talepler doğrultusunda daha iyi hizmet vermek. Komite olarak fikirlerimizi açıkça beyan etmemiz ve çözümler üretmek için bu toplantılar çok önemli. Komite üyelerimizin tamamına yakınının da toplantıya katılması bizleri memnun etti, böylece sorunları ve çözüm önerilerine daha çabuk ulaşma şansımız olacak. Komite üyelerimizin sektörlerinde yeni çözümlerle sinerji oluşturmak arzusundayız “

ISPARTA EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ITSO Başkanı Başdeğirmen’de projenin önemine değinerek, “Projemiz kapsamında, sektörel sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi, Yapılacak sektör analizlerinin neticesinde hazırlanacak olan yayının yerel aktörlere sürdürülebilir 10 yıllık strateji geliştirmeleri aşamasında kılavuz olarak kullanılması, Isparta'ya yapılması planlanan yatırımlara rehber teşkil edecek bilgilerin detaylandırılması ve Isparta Ekonomisinin 2014 – 2023 yılları için 10 yıllık sürdürülebilir kalkınma stratejisinin belirlenmesini amaçlanmaktadır.”dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Isparta ekonomisinin geliştirilmesi adına yaptığı çalışmalardan da bahseden Başdeğirmen, komite üyeleriyle sonuca ulaşan ve devam eden projeleri paylaştı.  ITSO’nun üyelerinin sorunlarına yaklaşımı ve çözümü noktasında önemli bir gayret içinde olduğunu belirten Başdeğirmen şöyle devam etti.

 

“Isparta’daki esnaflarımızın sanayicilerimizin işadamlarımızın ticaretleriyle meslek gruplarıyla ilgili sorunlarını tespit edip sorunları çözmek, sorunlar yoksa üyelerimizin mesleki ekonomik anlamda gelişmesi için neler yapmamız gerekiyorsa onları konuşmak için buradayız.  Sinerji oluşturarak birlikte elele geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.Projemizi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yapıyoruz. 17 grubumuz toplanacak ve çalışmalar yapacak.  Üniversite öğretim üyelerimizin desteğinde  teknik bir çalışma yapıp sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Böylece sorunların çözümü noktasında harekete geçip Isparta ekonomimize katkının daha fazla olmasını sağlayacağız.  “