TR

“Elektrik kesintileri sanayicileri zor duruma sokuyor” (17.01.2014)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen: Elektrik kesintileri sanayicileri zor duruma sokuyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen son günlerde sıkça uygulanan elektrik kesintilerinin sanayicileri zor durumu soktuğunu söyledi. ITSO Başkanı Başdeğirmen, “ Enerji ile ilgili İlimizde yerel düzeyde yaşanan en büyük sorunlardan birinin  sık sık yaşanan enerji kesintileri nedeniyle firmalarımızda meydana gelen kayıp ve zararlardır” dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, “ İlimizdeki sanayinin, üretimi engelleyici faktörlere tahammülü yoktur. Enerji, sanayicilerimizin üretimi doğrudan etkileyen önemli bir üretim dinamiğidir. Son zamanlarda elektrik kesintileri ile ilgili üyelerimizden gelen şikayetler çoğalmış ve Oda olarak bizi harekete geçirmiştir.

Konuyla ilgili olarak, AKEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Birimi ile yapılan görüşmelerde; kesintilerin hava koşulları ile enerji tüketiminin artmasından dolayı olduğu belirtilmiştir. Sanayici üyelerimizin başta olmak üzere üretim yapan tüm işadamlarının mağdur olmasını adına yetkililerden bundan sonraki elektrik kesintilerini haberli ve daha planlı yapmaları için taleplerde bulunduk. Üyelerimizin mağduriyetleriyle ilgili tüm konularda olduğu gibi bu konuda da üzerimize düşeni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.”dedi.