TR

Kotil’den müjde (31.07.2014)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in davetlisi olarak Isparta’ya gelen Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Isparta-İstanbul seferlerini günde 2 kez olacak şekilde düzenleme yapacağına söz verdi.

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ısrarlı takipleri ve istekleri sonucunda Isparta-istanbul-İstanbul Isparta karşılıklı uçak seferlerinin 7 güne kadar çıkarılmasında önemli destek veren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil Isparta’ya geldi. ITSO Başkanı Başdeğirmen’in daveti üzerine 1 gününü Isparta’da geçiren Genel Müdür Kotil, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ziyarette bulundu. Ziyaretlerinden ardından ITSO’da üyelerle buluşan Kotil burada işadamlarını yakından ilgilendiren bir söz verdi. KOtil, İstanbul Isparta karşılıklı uçak seferler sayılarının artırılmasının ardından seferleri günde 2 kez yapılacak şekilde düzenlenebileceğini bildirdi.

BÖLGE İLLER  EL ELE

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Başkan Şükrü Başdeğirmen ile makamda bir süre görüşme yaptı.  Kotil, daha sonra Isparta ve Burdur illerini kapsayan havayolu yoluculuğu ve seferler konusunu içeren toplantıya katıldı. Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlık yaptığı toplantıya; Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Burdur Vali Vekili Hayri Sandıkçı, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, bazı çevre illerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Ticaret Borsası başkanları katıldı.

ITSO Başkanı Başdeğirmen burada bir konuşma yaparak şunları söyledi:

 “Türk Hava Yolları Dünyanın en iyi iki hava yollarından birisi. Bu bizi ayrıca çok mutlu ediyor ve şuanda bu şirketimizin Genel Müdürü de burada. Tabi, bizim Isparta’ya yapılan uçak seferleri konusunda sayın Genel Müdürümüz Temel Kotil’in büyük destekleri oldu. Kendisine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü, biz kendisini ziyarete gittiğimizde bizi kırmadı ve her zaman kabul etti. Hatta, bize şahsi telefonunu da verince biz sanıyorum olayı biraz abarttık ve kendisini defalarca arayarak isteklerimizi söyledik. Kendisi bizleri hiçbir zaman kırmadı, her aradığımızda telefona cevap verdi ve neticede şuanda her gün bir sefer yapılır hale getirildi.

GÜNDE BİR OLAN SEFER SAYISININ İKİYE ÇIKMASINI İSTİYORUZ

İlimizdeki Süleyman Demirel Havalimanı aslında sadece Isparta’ya hizmet etmiyor. Isparta’nın yanı sıra Burdur’un tamamına ve Afyon’un da bir bölümüne hizmet etmekte olup, yaklaşık 800 bin nüfusa hizmet vermektedir. Bugün burada Havalimanımızı daha aktif hale nasıl getiririz, neler yapabilirizi görüşeceğiz. Biz, sayın Genel Müdürümüzden Isparta’ya her gün bir sefer yerine iki sefer yapılmasını talep ediyoruz. Yani, günlük sefer sayısının 1’den 2’ye çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü, buradaki işadamlarımız, tüccarlarımız İstanbul’a gidip işini gördükten sonra tekrar aynı gün dönmek istiyorlar. Eğer sefer sayısı günde 2’ye çıkarılırsa bu çok güzel olacak”

Genel Müdür Kotil burada yaptığı konuşmada “Öncelikle Güller diyarı ve Gül şehri Isparta’ya gelmekten büyük memnuniyet duydum. Bilindiği gibi bu yıl dördüncüsü olmak üzere üst üste dört defe Avrupa’nın en iyi Hava Yolu Şirketi seçildik. Ülkemizin bahtı gerçekten çok açık. İnşallah Isparta’nın da böyle olacak bundan sonra. Dünya’da en çok merkeze uçan Hava Yolu şirketi biziz. Şuanda Isparta’ya günde bir seferimiz var. İnşallah bunu 2’ye çıkaracağız. Bunun sözünü de buradan veriyorum “