TR

Amaç:Isparta’nın Gelişimine Her Yönüyle Katkı Sağlamak (22.09.2014)

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, daha önceki dönemlerde kardeş oda anlaşması yapılan İzmir Ticaret Odası'na nezaket ziyaretinde bulundu. Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin Isparta İş Dünyası Platformu için İzmir'e giden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetimi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetimini ziyaret etti. ITSO heyetinin ve Ispartalı işadamlarının ziyaretinden memnun kalan İZTO Başkanı Demirtaş, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e övgüler yağdırdı. Isparta'yı Demirel ile bildiklerini belirten Demirtaş, "Dünyayı bilen bir insan. Büyük insan. Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde İzmir'e büyük önem verdi. Odamıza büyük önem verdi. Her gelişinde ziyaret etti" dedi.

Isparta deyince akla gül, halı gibi ürünlerin geldiğini de kaydeden Demirtaş, "Göller Bölgesi verimli. Biz İzmir Ticaret Odası olarak sadece ticaret odalarının görevlerini yapmıyoruz. 2001'de üniversite kurduk. Bu yıl Isparta'dan 6 öğrenci gelmiş. Daha da gelsin istiyoruz. Odamız üyelerine İzmir Ekonomi Üniversitesi yüzde 15 inidirmli. Biz bu imkandan Isparta'yı da faydalandıracağız. ITSO üyelerinin çocuklarına yüzde 15 indirim uygulayacağız. Okullar yapıyoruz, hastaneler yapıyoruz. Tıp Fakültesinin sözünü aldık, üyelerimizin hizmedtine sunacağız. Biz sizinle her türlü işbirliğine hazırız" dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de İzmir Ticaret Odası heyetini gül hasadı zamanında Isparta'ya davet etti. Isparta'yı dışarılarda anlatıp, farkındalık oluşturmayı amaç edindiklerini kaydeden Başdeğirmen, İZTO'nun sadece ITSO üyelerine sunduğu yüzde 15'lik üniversite indiriminin Isparta için büyük şans olduğunu söyledi. İzmir Ticaret Odası'nın kardeş oda olmasından büyük mutluluk duyduklarını da ifade eden Başdeğirmen, "Biz ilimizin kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı iş gezilerimizin yanında çevre iller olmaz üzere birçok Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaretlerde bulunu işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Amacımız birbirimizin artılarından yararlanıp yaşadığımızı şehri bir üst kulvara taşımak. Sizinle de omuz omuza vereceğiz" dedi. 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile IGSİAD yönetimi ve beraberindeki heyet daha sonra Ege Bölgesi Sanayi Odaları'nı ziyaret etti. Isparta heyetini EBSO Başkan Yardımcısı  İbrahim Gökçüoğlu ağırladı. Isparta’nın önemli değerlerini anlatan ITSO Başkanı Başdeğirmen, “ITSO olarak biz İzmir gibi büyük illerimizle ekonomik anlamda güç birliği yapmak istiyoruz.”dedi. EBSO Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, Isparta ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyledi.  

Ziyaretlerinden ardından  IGSİAD’ın organizasyonunda gerçekleşen Ispartalı işadamlarıyla yapılan toplantıya geçildi.