TR

Meclis üyeleri, bilgilendirme seminerinde buluştu (19.01.2015)

TOBB’da düzenlenen eğietim seminerine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

 

16-18 Ocak 2015 tarihlerini kapsayan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nin kapanış oturumunda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bilgilerin büyük bir hızla değiştiği günümüz dünyasında, Türkiye genelindeki 10 bin meclis üyesine yönelik olarak düzenlenen seminerleri çok önemsediğini vurguladı.​

Oda ve borsaların ne iş yaptığına dair sorularla sıklıkla karşılaştıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinin bilgilerini tazelemek ve tamamlamak, TOBB’un faaliyetlerine ve çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımını hızlandırmak ve kişisel gelişimi artırmak için düzenledikleri bilgilendirme seminerlerinde Nisan sonu itibariyle 3 bin üyeyi geçeceklerini söyledi.

 Sanayileşmenin önemi üzerinde duran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sanayi olmadan ülkelerin zenginleşmesinin ve krizlere karşı önlem alabilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Türkiye’nin geleceğinin daha güçlü olması için sanayileşmeyi ‘olmazsa olmaz’ gördüklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de hizmet sektörü ilerlerken, sanayi sektörünün durakladığını, bunun değişmesi gerektiğini anlattı.

 Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı ve kendisinin B20 Türkiye Başkanlığı üzerine bilgi veren Hisarcıklıoğlu “Dünya ekonomisinin yüzde 85’ini bir yıl boyunca Türkiye’de misafir edeceğiz” diye konuştu.

 Ayrıca, geçtiğimiz gün İstanbul’da düzenlenen Yerli Malı Belgesi Lansman Toplantısına da değinen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de üretilen bir malın yüzde 51 yerli girdisi varsa, Yerli Malı Belgesi alacağını ve kamunun satın alacağı mallar açısından yüzde 15 daha pahalıya satabileceğini belirtti.