TR

Apartlar denetlenmeli (12.05.2015)

ITSO Meclis Üyesi Yeşil Konak Öğrenci Yurtları Sahibi Arif Ünal, Isparta’da öğrencilere ve misafirlere barınma konusunda kaliteli hizmet veren ile kaçak hizmet veren işletmelerin ayrımının yapılması gerektiğini söyledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Yeşil Konak Öğrenci Yurtları Sahibi Arif Ünal, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Isparta’da ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte Milli Eğitim Bakanlığına kayıtlı çok sayıda yurt olduğunu belirterek,kayıt dışı hizmet veren apartları eleştirdi. Isparta’da son yıllarda kayıt dışı öğrencilere ve misafirlere hizmet veren apartların arttığına dikkat çeken Ünal, işini kaliteli ve yasalara uygun yapan sektör temsilcilerinin bu konudan şikayetçi olduğunu söyledi. Devletin denetiminde gözetiminde olan istihdam sağlayan, vergisini ödeyen güvenilir kurumların korunması gerektiğini belirten Ünal şöyle devam etti:

“2006 yılından bu yana biz yurt sektöründe hizmet veriyoruz. O zamanlar Isparta’da yurt sayısı çok fazla değildi. Hatta apartlar da yok denecek kadar azdı. Ama artık bakıyoruz herkes apart yapmaya başladı. Tabiki ihtiyaç ancak bu işi hakkıyla yapan, vergisini ödeyen istindam sağlayan işletmeler kayıt dışı verilen hizmetten rahatsız. İlimizde vergisini ödeyen, istihdam sağlayan apartlarımız da mevcut tabiî ki. Bizim en büyük sıkıntımız kayıt dışı bunların denetlenmesi gerekiyor. Hem güvenlik yönünden hem de işini hakkıyla yapan işletmelerin korunması yönünden denetlenmeli ve yaptırımlarının uygulanması gerekiyor.  Ticaret ve odası olarak biz bu konularda komitemizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektör temsilcileriyle toplantılar yapıyoruz sorunları ele alıp ilgili yerlere iletiyoruz.  Burada en büyük görev Valiliğimize Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Emniyet Müdürlüğümüze düşüyor. Biz yurtlarımızda hangi öğrenci ne kadara  kalıyor ne zaman kalmaya başladı hepsini bildiriyoruz. Bunun için apartlarda da bu yaptırım olmalı.Ispartamız gelişmekte olan bir şehir  dolayısıyla bizde bu gelişime ayak uydurmak ve hizmetin en iyisini vermek zorundayız. Ayrıca bizim yaptığımız iyi gerçekten çok önemli. Aileler bizlere evlatlarını emanet ediyor. Onlara burada aile ortamında yaşar gibi hissettirmeliyiz.   Buradan ayrıldıklarında tekrar gelmek istemelerini sağlamalıyız. İlimizi en iyi şekilde tanımalarını sağlamalıyız. Eğer biz bunları yaparsak ilimize hizmet etmiş oluruz.”