TR

Ortak fikir: Isparta her yönüyle adından söz ettiren bir il olmalı (20.05.2015)

Isparta Milletvekili ve AK Parti Birinci Sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, 7 Haziran seçimleri öncesinde seçim çalışmaları çerçevesinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileriyle biraraya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yönetim kurulu, meclis ve komite başkanları ile komite üyeleri, Genç Girişimciler ve Kadın Girişimler Kurulları başkanları ve yöneticilerinin hazır bulunduğu istişare toplantısında çalışmalarını anlatarak iş dünyasının sorunlarını ve taleplerini dinledi.  

 

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Dulupçu’nun modülatörlüğünde gerçekleşen istişare toplantısında, Milletvekili Bilgiç, parti tüzüğü gereği kalan 4 yıllık süresinin işadamları ile istişare içinde Isparta adına önemli çalışmalara imza atarak geçirmek istediğini söyledi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen ise birlikte yapılacak projelere destek verilmesini isteyerek, “ilimizin gelişmesini ve ekonomisi güçlü iller arasında yerini alması için hep birlikte çalışmalar yapmalıyız.”dedi.

ISPARTA HER YÖNÜ İLE GÜÇLÜ BİR İL OLMALI

Toplantıda konuşan Milletvekili Bilgiç,  Isparta’ya yapılacak her türlü hizmette işadamlarının fikirlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Hep birlikte Isparta’yı masaya yatırıp konuşacağız. Isparta’da AK Parti döneminde Türkiye’de çok büyük reformlar yaşandı. Isparta’da bundan nasibini aldı. Birçok projemiz var biten ve devam eden. Söylenenin aksine sağlıktan eğitime, her alanda Türkiye’deki dönüşüme paralel olarak Ispartamızda gelişti. Şunları iyi görmeliyiz, sanayi kentiysek neler yapmalıyız, hizmet kentiysek nasıl bir gelecek planlamalıyız, eğitim şehri isek kendimizi daha fazla nasıl geliştiririz, , sağlık kentiysek daha nasıl ilerleriz, turizm şehri isek geleceğimizi neler bekliyor, bunlara bakmamız gerekiyor. Isparta olarak bizim kendimizi her alanda geliştirip daha iyi yerlere gelmemiz gerekiyor. Biz bunun için çalışıyoruz sizlerle birlikte eylem planlarımızı devam ettirmeliyiz. Sizlerle sinerji oluşturmalıyız. 4 yılım var bu 4 yıl içinde beni iyi değerlendirin diyorum.

Toplantımıza katılan Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimine meslek komitelerine ve diğer tüm birimlerine teşekkür ediyorum. Isparta ekonomisini masaya yatırma fırsatı bulduk.  Burada işadamlarımızı dinledik bütün notlarımızı aldık. Toplantımız da çok verimli geçti. Bu sinerjinin hizmet noktasında açığa çıkması için toplantılarımıza devam ederek icraatlarımızı hep birlikte yapmalıyız.Hep birlikte ilimizi daha ileriye taşımalıyız.

ISPARTA HİZMETLERİN EN İYİSİNİ HAKEDİYOR

ITSO Başkanı Başdeğirmen ise, Isparta’nın sürdürülebilir kalkınması için her alanda gelişmişlik seviyesinin en üst kademesine tırmanması gerektiğini söyledi. Bunun için de çalışmaların siyasilerle istişare halinde yapılması gerektiğine inandığını belirten Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Birçok konunun bu tür toplantılarda istişare ile çözülebileceği kanısındayız. Yapılan hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz. Hepimizin fikrinde olduğu gibi ilimiz için çok daha fazlasının yapılmasını istiyoruz. Yaşam şartlarımızın daha iyi yerlere gelebilmesi, refah düzeyimizin yükselmesi için yapmazı gerekenler var. Yalnız her şeyi milletvekillerimizden, hükümetimizden beklememiz yanlış bizlerde ilimiz için geleceğimiz için çalışmalar yapmak zorundayız. Ekonomimize yön veren işadamlarıyız ekonomimizin daha iyi yerlere gelmesi için birlik beraberlik içinde çalışmalar yapmak zorundayız. Biz,  istihdam sağlayan ihracat yapan ve ekonomiye katkı sağlayan işadamları olarak Hükümetimizin koyduğu ekonomik hedefleri önemsiyoruz. Hedeflerimiz nelerdir nasıl faydalı oluruz bunları konuşmamız gerekiyor. Biz sorunları birebir yüz yüze konuşarak çözmeliyiz.

 

Birimlerimizle birlikte buradaydık. Burada Isparta’nın geleceğiyle ilgili konuları konuştuk verimli bir toplantı oldu. Herkes fikirlerini söyleyebildi. Buradaki en güzel taraf tüm üyelerimizle birlikte istihdam sağlayan işadamlarımızla birlikte konuları tek tek paylaşmak oldu.  Sayın milletvekilimizin vereceği hizmetler konusunda konuşmalarımız oldu. İlimiz, tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, turizmde nerede  ve nereye ilerlemeli bunları konuştuk. Ispartamızın tarım hayvancılık ve sanayi yatırımlarını iyi değerlendirmeli. Kozmetik sektörünü öne çıkarmalı ve ileriye götürmeliyiz. Hedeflerimizi belirleyip, ekonomik anlamda ilimizi daha ileriye taşımalıyız. Sayın milletvekilimizle konuları paylaştık zaman içinde birlikte çalışmalar yaparak ekonomimizi ileriye taşıyacağız. Bu tür toplantıların daha fazla olması gerektiğine inanıyoruz. Bunları ne kadar çok konuşursak ilimizle ilgili çok daha güzel şeyler olacağını düşünüyoruz.  Sayın milletvekilimize böyle bir ortamı yarattığı için teşekkür ediyorum.”