TR

Kozmetik sektörü masaya yatırıldı (31.07.2015)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde kozmetik sektörüyle ilgili toplantı yapıldı. Kozmetik sektörü temsilcilerinin BAKA’nın mali destek programından yararlanması için fizibilite çalışmasının yapıldığı toplantıda, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Tortop, “Isparta, dünya kozmetik piyasasında söz sahibi olacak potansiyele sahip bir il.”dedi.   

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Tortop başkanlığında yapılan toplantıda, ITSO Meclis Üyesi Yunus Bardak,  3. Meslek Komitesi Başkanı Zekeriya Mete ile sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya BAKA’dan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile uzmanlar katıldı.              

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Tortop, sektörün gelişimiyle ilgili konuların tartışıldığı toplantıda, BAKA’dan sektöre yönelik destek programı açılmasını istedi. Kozmetik sektörünün Isparta’da parlayan bir yıldız olduğunu belirten Tortop, “Isparta dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan bir il olarak kozmetik ve parfüm endüstrisinin bölgede ve hatta tüm ülkede gelişmesi için büyük bir potansiyele sahip.  Isparta, kozmetik sektöründe desteklenirse, dünya kozmetik piyasasında da söz sahibi olabilecek bir konuma gelir. Sektör temsilcilerimizin de görüşleri bu yönde. Yeni yatırımların desteklenmesi, mevcut yatırımların geliştirilmesi için destek verilmesi konuları önemli. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yeni açacağı mali destek programında özellikle kozmetik sektörüne destek bekliyoruz ve toplantımızda sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz.”dedi.  

 

                Toplantıda sektör temsilcileri tek tek görüşlerini bildirdi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, sektör temsilcilerine BAKA destekleri hakkında bilgiler verdi.