TR

TOBB Meslek Lisesi eğitime başladı (30.09.2015)

13 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  150 öğrencisi ile eğitim ve öğretim yılına başladı. 

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan talebi üzerine Gül Petek Sanayi Sitesi’ne yaptırılan TOBB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi 150 öğrenci ile eğitim öğretime başladı.

24 derslikten oluşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası içerisinde, beden eğitimi salonu, çok amaçlı salon, konferans salonu, laboratuvarlar ve kız ile erkek mescitleri bulunuyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih eden öğrencilerin yüzde 30'unun Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafı çocuklarından olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı; 'Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yöneticileri  sayesinde bugün çok mutluyum Gül Küçük Sanayi Sitesinin hayalleri gerçek oldu. Emeği geçen bütün herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Esnafımızın yüzü güldü. Gül Sanayi Sitesi esnafının bir rüyasının gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimini kaliteli bir şekilde tamamlamaları için elimizden gelen herşeyi yapacağız.'dedi.
UÇAK GÖVDE  BÖLÜMÜ ŞART 
Uçak gövde sınıfının da açılmasını talep eden Boyacı şöyle devam etti:

 'Ekim ayında toplanacak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kuruldan bazı bölüm taleplerimiz olacak. Örneğin, Uçak gövde sınıfının açılmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra, motor bölümü ile birlikte gövde, kaporta, boya elektrik ve özellikle itfaiye bölümünün de kuruldan geçmesini istiyoruz. Çünkü Bu çocuklarımızın buradan çıktıklarında isteyenler yüksek öğrenimine devam edecek  isteyenlerde kolayca iş bulacaklar. “

 SIRADA YURT VAR 
Tercih edilirliği yüksek olan okulda eğitim ve öğretim görecek öğrenciler için konaklama ihtiyacının bir an önce çözülmesini istediklerini belirten Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı,  “Okulumuzu çevre illerden birçok öğrenci tercih etti ancak konaklama sıkıntısı olduğu için kayıt yaptıramadılar. Bu konunun da çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Belediye Başkanımız  Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın okulumuz yanında bulunan 1300 m2'lik alanın tahsisini gerçekleştirdiğinde yurt yapım çalışmalarına hep birlikte başlayacağız.
Konaklama sıkıntısına Çıraklık eğitim merkezi sayesinde geçici olarak çözüm bulunabilir. “diye konuştu.

BAŞKAN BOYACI TEŞEKKÜR ETTİ

Gül Küçük Sanayi  Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı, Okulun yapımında destek verenlere teşekkür etti. Boyacı, “Öncelikle bu fikri ortaya atan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Isparta’ya teknik lise yapılmasını talep eden ITSO Başkanımız Şükrü BAşdeğirmen’e, Talepleri geri çevirmeyen TOBB Başkanımız Rifat Hicarcıklıoğlu’na, okulun yapım aşamasında gösterdiği hassasiyet ve desteklerinden dolayı Valimiz Vahdettin Özkan’a Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a, milletvekillerimize ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. “şeklinde konuştu.

2015-2016 Eğitim öğretim yılı ile eğitime başlayan okulda Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Yardımcısı Çelik,sınıfları tek tek dolaşarak,  öğrencilere başarılar diledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın göreve geldiğinin haftasında okulun protokolünü imzaladıklarını belirten Çelik, “Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile birlikte ilimizin yöneticileri ve kanaat önderleriyle birlikte okulumuzun protokolünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde imzaladık. TOBB Başkanımız talebimize olumlu yaklaştı. Buradan kendisine de teşekkürü bir borç biliyoruz. ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, okulun bölümlerinin belirlenmesinde ITSO’nun büyük çaba harcadığını belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak hemen hemen tüm üyelerimizle görüştük. Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerimizle toplantılar yaptık. Sonuçta bazı ara eleman ihtiyacı olan bölümler ortaya çıktı ve bu bölümler açıldı. Talep ettiğimiz diğer bölümlerde de önümüzdeki yıllarda açılabilir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak ve ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. 2015- 2016 eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. diye konuştu.