TR

Taksimetreler ile ilgili Ölçü ve Ayar İşlemleri (02.11.2017)

İlgi: Isparta Valiliği , İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden gelen 27/10/2017 tarihli, 41273357-301.08.-E.1033 sayılı ve Taksimetreler ile ilgili Ölçü ve Ayar İşlemleri konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

İlgi: Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğün 25/10/2017 tarihli ve 38801 sayılı yazısı aşağıda sunulmuştur.

TETAŞ marka A1 model taksimetreler (EK-1) için güvensiz olduğu kanaatiyle Bakanlığımız makamınca 17/7/2017 tarihli ve 339 sayılı idari yaptırım kararı alınmıştır.
                Bu kapsamda Tetaş marka A1 model taksimetrelerin tarifelerinin yüklendiği mühürlenmiş veri portunun  kapatan ve üzerine mühürleme işlemi yapılan metal parça ile piyasaya arzı durdurulmuş olup, düzeltici faaliyet kapsamında metal parça yerine plastik parça ile üretilen taksimetrelerin ise piyasaya arzı devam etmektedir.
                Kullanımdaki taksimetrelerde bulunan metal parçasının  Tetaş Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından plastik bir plaka ile ücretsiz değiştirilerek cihazların güvenli hale getirilmesi ve bu işlemlerle ilgili muayene ücretlerinin de Tetaş Elektronik San. Ve Tic. A.Ş karşılanması yönünde düzeltici faaliyet planı oluşturulmuştur. Konuyla ilgili belirtilen bu hususlar aynı zamanlar Bakanlığımızın web sitesinde de yayınlanmıştır.
                Bu doğrultuda odanız üyesi olan TEDAŞ marka Al model (Ek-1) taksimetreleri kullanan üyelerimizin düzenleyici faaliyet planı çerçevesinde taksimetreleri güvenli hale getirmeleri hususunda;


TETAŞ   - A1 MODEL TAKSİMETRELER İLE İLGİLİ İDARİ YAPTIRIM KARARI

28/04/2017 tarihli ve 340355/04-17 sayılı TSE raporu ile Piyasa Gözetimi ve Denetimi sonucunda güvensiz olduğu kanaatine varılan TETAŞ marka A1 model  tasimetreler için Bakanlığımızca idari yaptırım kararı alınmıştır.
                Bu kapsamda; TETAŞ marka A1 model taksimetrelerin, tarifelerinin yüklendiği mühürlenmiş veri portunun üstündeki metal plaka ile piyasa arzı durdurulmuş olup, kulanımdaki taksimetrelerde bulunan metal parçanın Tetaş Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından plastik bir kapama ile ücretsiz değiştirilmesi sağlanacaktır. Değişim programı ile ilgili açıklamalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince ayrıca bildirilmektedir.