TR

İşyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar hakkında (15.11.2017)

İlgi: TOBB’dan gelen 10.11.2017 tarihli, 17425 sayılı ve İşyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar hakkında konulu yazısı aşağıda sunulmuştur.

İlgide kayıtlı yazıda, 26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince Birliğimizin de üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonu, “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı İçerisinde toplanarak çalışmalarını yürütmektedir.

Anılan prosödür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı oldukları üst işveren kuruluşları aracılığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi en son 27.02.2017 tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmi  Gazete’de yayımlanmış olup, değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedörüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formları ile Oda/Borsanız vasıtasıyla en geç 7 Aralık 2017 tarihine kadar Birliğimize iletilmesi gerekmektedir. Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Forumuna www.tobb.org.tr/maliveSosyal Politikalar adresinden ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize Duyurulur.