TR

Venezuela’da Yatırım İmkanları (14.05.2019)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 13.05.2019 tarihli, 34221550-720-4991 sayılı ve Venezuela’da Yatırım İmkanları konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Ticaret Bakanlığı’nın ilgide kayıtlı yazısı ile Karakas  Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Sn. Yomana Koteich ile bir görüşme gerçekleştirildiği, yapılan görüşmede Sn. Koteich’in, Türkiye başta olmak üzere, dost ülkelerin ekonomik işbirliği katkılarını daha da artırmalarını beklediklerini, bu işbirliği karşılaşıldığında kendilerinin de her zamankinden daha fazla teşvik ve fırsatlar sağlayacaklarını bildirmektedir.

Yazıda devamla, tarım-gıda, otomotiv, ormancılık, turizm ve tekstil başta olmak üzere öncelikli alanları belirlediklerini e bulanlarda Türk yatırımcılar her türlü pazarlığa açık olduklarını ve firmalarımızın her bir talebi ile bizzat ilgileneceğini ve üretimini durdurarak Venezuela’yı terk eden Goodyear firmasının fabrikasının Petlas ya da başka Türk firmasına verebileceğini, büyük yatırımlarla yenilenmesine rağmen yeterince gemi trafiği sağlayamayan La Guaira Limanı’nda tamamen Türkiyeni kontrolünde ve yönetiminde özel bir bölge tahsis edileceği, başta tekstil sektöründe olmak üzere atıl durumda olan bazı fabrikaların Türk firmalarına devredileceğini, Türkiye’ye özel turizm bölgeleri ve/veya oteller tahsis edilebileceği belirtilmektedir.

Üyelerimize Duyurulur.