TR

İŞGEM/TEKMER Programı Hk. (11.07.2019)

İlgi: T.C. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI  KOSGEB Isparta Müdürlüğü tarafından 08.07.2019 tarihli 11903606-724.01.01-E.1511 sayılı ve İŞGEM/TEKMER Programı Hk. konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

     KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında İŞGEM/TEKMER Programı yürürlüğe girmiş olup, programın amacı; girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliği ile ulusal plan ve programlar doğrultusunda işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak için inkübasyon (işletme kuluçkası) hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması ve işletilmesine destek sağlamaktır. İşletme Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) tarafından girişimcilere ve işletmelere, ön inkübasyon, inkübasyon, inkübasyon sobrası süreçlerde; iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, danışmanlık, mentörlük, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetler sağlanmaktadır. 

     İŞGEM; belirli bir temada veya tamamlayaıcı/ilişkili birden çok temada ve İŞGEM Teknoloji Alanları Tablosu’nda belirtilen konulardaki iş fikirlerine sahip girişimcilerin işletmelere dönüşmesi ve işletmelerin gelişmesini sağlamak amacıyla işletilen yapıdır.

     TEKMER; bir veya birden çok temada ve araştırma-geliştirme ve/veya ürün/süreç/hizmet yeniliği içeren teknoloji/yenilik odaklı iş fikri/proje sahibi girişimci ve işletmelere yönelik hizmetler sunan yapıdır.

     İŞGEM/TEKMER temaları; enerji, yenilenebilir enerji, havacılık, savunma, ilaç, tıbbi cihaz, medikal, biyoteknoloji, nanoteknoloji, genetik, robotik, makine, elektrik, elektronik, kimya, bilgi ve iletişim teknolojileri, yazılım, dijitalleşme ve benzeri konular olabilir.

     İŞGEM için, il özel idaresi, belediye, organize sanayi bölgesi (OSB) yönetimi, Türkiye Odalar Borsalar Birliğine bağlı odalar, TEKMER için, Üniversite, TGB yönetici şirketi, TTO, OSB yönetimi, kamu kurum/kuruluşları ile diğer firmalar başvuru yapabileceklerdir. Üniversite ve TGB yönetici şirketi münferinden, TTO, OSB yönetimi, kamu kurum/kuruluşları ve diğer firmalar ise üniversite ve/veya TGB yönetici şirketi ile müştereken başvuru yapabilir.

     İŞGEM işletici kuruluşuna kurucu olarak başvuru yapabileceklerin yanı sıra üniversiteler, TOBB’a bağlı borsalar, TESK’e bağlı birlikler ve federasyonlar, ihracatçı birlikleri, Ar-GE, teknoloji geliştirme veya bu tema/temalar ile ilgili vakıf, kooperatif, dernek ve birlikler de destek süreci başladıktan sonra olabilirler.

Üyelerimize Duyurulur.