TR

KTO Karatay Üniversitesi Ahilik Protokolü Hk. (25.07.2019)

İlgi: KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ tarafından 25.07.2019 tarihli ve KTO Karatay Üniversitesi Ahilik Protokolü Hk. konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi olarak, Konya'da eğitim faaliyetlerini sürdüren ve 20.000 üyesi bulunan Konya Ticaret Odası'nın 2009 yılında kurmuş olduğu bir vakıf üniversitesiyiz. 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde toplam 8.500 öğrencimize eğitim hizmeti sunmaktayız. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültemiz bünyesinde bulunan 6 farklı bölüm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bünyesinde yer alan İslam Ekonomisi ve Finans, Enerji Yönetimi, İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümlerimiz, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis ve uzmanlar yetiştirmektedir. Ayrıca bu yıl Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dış Ticaret ve Mekatronik programlarını açarak sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorununa çözüm getirmeyi amaçlamaktayız. Bununla birlikte toplam 40 ön lisans ve lisans programımızla, farklı disiplinlerde öğrencilerimize eğitim vermekteyiz.

Türkiye'nin en geniş ve kapsamlı burs programlarını öğrencilerine sunarak gerçek bir vakıf üniversitesi misyonunu kararlılıkla sürdürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda iş dünyası için de "Ahilik Bursu" adı altında bir burs imkânı sağlıyoruz. Ahilik geleneğini günümüzde de yaşatmanın, günümüz ahilerinin yani günümüz iş adamlarının görevi olduğuna inanıyoruz. Böylece Ahilik Bursu ile Ahilik ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi ve kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz.

Üniversitemizle protokol yapan TOBB'a bağlı ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret ve sanayi odaları ve ticaret borsalarının üyelerine, birinci derece yakınlarına ve eşlerine, ücretli kontenjandan kayıt yaptırmaları hâlinde % 15 oranında Ahilik Bursu indirimi sağlanmaktadır.

Üyelerimize Duyurulur.