TR

COSME Programı Farkındalık Anketi (12.01.2020)

İlgi: T.C. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından 31.12.2019 tarihli, 60014838-745.01.02 -E.12769 sayılı ve COSME Programı Farkındalık Anketi konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği - COSME Programı, AB tarafından 2,3 milyar Euro bütçe ile KOBİ'lerin yeni pazarlara ve finansmana erişiminin iyileştirilmesi, çerçeve koşulların geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi hedefleriyle oluşturulmuştur.

Türkiye’nin Program’a katılımı, ülkemiz ile Birlik arasında imzalanıp 18 Aralık 2014 tarihli ve 29209 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Anlaşma ile gerçekleşmiş, KOSGEB ulusal koordinatör kuruluş olarak yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda, Başkanlığımız, ulusal katkı payının ödenmesi, programdan en üst düzeyde yararlanılması için kapasite oluşturma, faaliyetlerin izlenmesi ve değerlendirmesinden sorumlu olması nedeniyleulusal ve uluslararası fonlar ile yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Program kapsamındaki ulusal yükümlülüklerimizin desteklenmesi amacıyla, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, KOSGEB tarafından tasarlanan ve geliştirilen,“COSME Programı’nın Koordinasyonunun Güçlendirilmesi, Tanıtımı ve Yararlanıcıların Kapasitesinin Artırılması Teknik Destek Projesi” yürütülmektedir.

Bilgilendirme, eğitim, danışmanlık, koçluk, izleme/değerlendirme ve tanıtım etkinlikleri içeren proje süresince; COSME'nin, hedef kitlesindeki bilinirliği ve farkındalığı da araştırılmaktadır. Bu kapsamda https://cosme.kosgeb.gov.tr/cosme-degerlendirme (Açılış sayfası ana menüdeki "Türkiye'de COSME" üst başlığı altında "COSME Değerlendirme" başlığından ulaşılabilir) adresinden erişilebilecek "COSME Farkındalık Anketi"ni 10 Ocak 2020 tarihine kadar doldurarak vereceğiniz katkı, gerek projemiz gerekse COSME'nin ülkemizdeki işleyişine dair mevcut ve gelecekteki çalışmalarımıza ışık tutacaktır.

Üyelerimize duyurulur.