TR

Coronavirüs Salgını Kapsamında Ekmek Satışı Tedbirleri (25.03.2020)

İlgi: T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 24.03.2020 tarihli, 53965828300-E.994139 sayılı ve Coronavirüs Salgını Kapsamında Ekmek Satışı Tedbirleri konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında; ilimizde faaliyet gösteren Ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yeri ve ekmek satış yeri bayisi olan gıda işletmelerinin ekmek satış faaliyetlerinde hijyen tedbirleri hususu kararlarını içeren, Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 23.03.2020 tarih ve 971737 sayılı yazısında, aşağıda belirtilen esaslara uygun faaliyet gösterilmesi hususu bildirilmiştir. Bahse konu işletme yetkililerinin sorumluluklarının, üyesi oldukları tüzel kişilikler vasıtasıyla ivedilikle bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Bu kapsamda;

-Ekmek satışında ürünleri tüketicinin direkt temasla satın almaları engellenecektir.

-Ekmeğin tüketiciye arzı şu şekillerde olabilecektir. (1-Hazır kapalı ambalajlı olarak, 2-Ağzı açık veya kapatılmış ambalaj içerisinde paketlenerek, 3-Ambalaja konulmamış ekmeğin bulaşı riski olmayan, tüketicinin direkt temasının engellendiği ve hijyen tedbirlerinin alındığı dolap veya tezgahlardan, hijyen tedbirlerini almış olan işletme çalışan tarafından bizzat ambalaja konularak.)

-Yukarıda belirtilen işletmeler haricinde pazar yeri, manav, kasap vb. gibi yerlerde, sokakta, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız ekmek satışları engellenecektir.

Üyelerimize duyurulur.