TR

Konteyner İhracat İşlemlerinin Mail Ortamında Yürütülmesi ve Uygulama Hk. (03.04.2020)

İlgi: Port Akdeniz, Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından 01.04.2020 tarihli Konteyner İhracat İşlemlerinin Mail Ortamında Yürütülmesi ve Uygulama ile ilgili yazısı aşağıda atrafınıza sunulmuştur.

02 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konteyner ihracat işlemeleri mail ortamında aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecek olup, talep ve iş emirlerinin Solonport otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir. Otomasyon programı üzerinden uygulama başlatıldığında ayrıca bilgilendirme yapılacak olup, konteyner ihracat iş süreçleri ilk etapta aşağıda dikkatinize sunulan şekilde gerçekleştirilecektir

  • İhracat işlemleri için talepler ekte dikkatinize sunulmuş olan “Konteyner İhracat İşlemleri Talep Formu” nun tarafınızdan doldurulularak ihracatisemri@portakdeniz.com adresinden yapılacaktır. 
  • Talep formundaki bilgiler eksisiz doldurulması gerekmekte olup, ödeme tutarları talep formuna göre hesaplanacaktır.
  • Talep formu ile birlikte Gümrük idaresinden alınan ihraç kaydı dilekçesinin de mail ile birlikte mutlaka gönderilmesi gerekmektedir (ihraç kaydı dilekçesi olmayan talepler için işlem yapılmayacaktır.
  • Ödeme ve iş emri düzenlemelerinde gecikmeler yaşanmaması adına taleplerin işlem tarihinden bir günceden yapılması tavsiye edilir.
  • Mail yoluyla yapılacak iş emri taleplerinde talep mailinin konusu “..... Nolu İhraç Kayıtlı İş Emri Talebi” şeklinde ihraç kayıt nuraması ile birlikte yazılması gerekmektedir.
  • Tarafınızdan gönderilecek olan Konteyner ihracat iş emri talepleri için Ticaret Departmanı tarafından ödemeler kontrol edilecek ve ödemesi gelen talepler için iş emri düzenlenecektir ( gecikme yaşanmaması adına ödeme dekontlarının ticaret departmanına mail atılması süreci hızlandıracaktır). 
  • Ödemesi yapılmayan ve/veya borç bakiyesi bulunan firma talepleri için iş emri düzenlenmeyecektir ( güncel bakiye durumu için Ticaret Departmanından cari ekstre talep edilmesini rica ederiz). 
  • Ödemesi yapılan ve borç bakiyesi olmayan firmaların iş emri taleplerine istinaden Ticaret Departmanı tarafından iş emri düzenlenecek ve düzenlenen iş emri, talebin gelmiş olduğu aynı mail adresine ve diğer ilgili departmanlara (Sundurma, CFS,kapı) mail olarak gönderilecektir. 
  • Böylelikle Konteyner ihracat işlemleri için Ticaret Departmanından ve Sundurma biriminden herhangi bir iş emri çıktısı almaya gerek olmaksızın tarafınıza mail yoluyla gönderilmiş olan iş emri ile birlikte direkt olarak CFS’ye giderek işlemler gerçekleştirilebilecektir. 
  • Tarafınıza mail yoluyla gönderilmiş olan iş emrinin 2 nüsha çıktısı ile birlikte işlemden önce CFS punatörüne, kantar memuruna ( dolu giriş ise ayrıca kapı puantörüne) ibraz edilmesini önemle rica ederiz.

Üyelerimize duyurulur.