TR

AEEE Projesine İlişkin Anket Uygulaması (08.09.2020)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORLSALAR BİRLİĞİ tarafından 03.09.2020 tarihli, 7545 sayılı ve AEEE Projesine İlişkin Anket Uygulaması konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Ülkemizde uygulanan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği'nin güncel AB Mevzuatı doğrultusunda güncellenmesi, ilgili direktiflerin ülkemiz paydaşları ve çevre politikamız açısından irdelenerek tespit edilen değişikliklerin, ulusal mevzuatımıza aktarılması ve paydaşlara yönelik uygulama kılavuzlarının hazırlanması amacıyla "Mevcut Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği'nin Güncel AB Mevzuatına Uyumlaştırılması Çalışmaları ve İlgili Taraflara Yönelik Kılavuzlar Hazırlanması Projesi" yapılması ihtiyacının hasıl olduğu belirtilmektedir.

Konuya ilişkin uygulamada karşılaşılan sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerine yönelik farklı paydaşların görüşlerinin toplanması amacıyla bir anket düzenlendiği belirtilmektedir.

Atık elektrikli ve elektronik eşyaların değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına fayda sağlayacak ankete https://form.jotform.com/202163846028049 adresinden erişim sağlanabilmektedir. 

Bahse konu anket ile ilgili soru ve görüşlerinizin 15 Eylül 2020 tarihine kadar e-posta yoluyla aeeeprojectinfo@gmail.com adresine iletilmesi talep edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.