TR

HES Kodu Takibi (16.09.2020)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 07.09.2020 tarihli, 7665 sayılı ve HES Kodu Takibi konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu Birliğimiz tarafından da uygulanmaya başlanmıştır.

Birliğimiz uygulamasında; tüm çalışanlardan süresiz HES kodlarını temin etmeleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne bildirmeleri talep edilmiştir. Toplanan HES kodlarının, çalışanlar sabah işe gelmeden önce edevlet üzerinden sorgulaması yapılarak riskli uyarısı veren çalışanların giriş kartları geçici olarak iptal edilmekte ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Riskli uyarısı kalktığı zaman da çalışanların girişine tekrar izin verilmektedir

Birliğimize iş veya ziyaret için gelecek kişilerden de HES kodlarını hazırlamaları istenmekte, girişte e-devlet üzerinden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde Birliğimize misafir ya da ziyaretçi kabul edilmektedir.

Covid-19' un işyerinde yayılımını önlemek, çalışanların sağlığını korumak ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin iş yerlerinizde hayata geçirilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Üyelerimize duyurulur.