TR

Isparta Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü / İhtiyati Tedbir (04.12.2020)

İlgi: T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 03.12.2020 tarihli, 3411110 sayılı ve İhtiyati Tedbir konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla gereken tedbirler hakkında 30.11.2020 tarih ve 3318611 sayılı ihtiyati tedbir konulu yazısı aşağıda ekte tarafınıza sunulmuştur.

“Koronavirüs (Covid 19) salgınının devam ettiği süre içerisinde, bazı tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından sorun oluşturabileceği değerlendirilerek, alınan tedbirler açıklanmıştır. Ancak son günlerde salgının yaygınlığının artması ile birlikte, bazı hususlar yeniden değerlendirilerek, halkımızın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını azaltmak amacıyla, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 26 ncı maddesinin 5 inci fıkrası gereğince bazı tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda:

  • Piyasaya arz edilen, ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicinin doğrudan alması engellenerek ilgi ( a ) yazımızda açıklanan 3 şekilde satışının yapılmasına devam edilecektir.
  • Pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yapılmayacaktır.”

Üyelerimize duyurulur.