TR

İzmirli İşadamları Isparta’ya Hayran Kaldı (27.05.2016)

İzmirli İşadamları Isparta’ya hayran kaldı

Antalya, Burdur, Afyon, Denizli, Kocaeli, Manisa, Konya, Muğla, İzmir ve Eskişehirli işadamlarıyla buluşan ITSO yöneticileri şimdi de  İzmir Torbalı  Ticaret Odası yöneticilerini ağırlayarak Isparta’nın ekonomik değerlerini anlatıp Torbalı’daki sanayi konularında bilgiler aldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri,  bölgesel işbirliği çalışmaları çerçevesinde Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Kocaeli, Manisa, Konya, Muğla, İzmir  ve Eskişehir, Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticilerinin ardından İzmir Torbalı Ticaret Odası yöneticilerini ağırladı. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkan Vekili Mustafa Hobanoğlu,  Başkan Yardımcısı Metin Çelik, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve komite başkanları, Torbalı’ya yatırım yapan Ispartalı işadamları Ünmak Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ünlüsoy ve İmaj Mobilya Yönetim Kurulu ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özkutlu  ile  birlikte İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erol Aksoy ve çeşitli sektörlerden 40 kişilik işadamı heyetini ağırladı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen ve ekibi, Torbalı heyetine, Isparta’nın ekonomik, turizm ve tarihi değerlerini anlattılar.

İlk program Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’ün de katılımı ile Güneykent’e yapıldı. Heyete Güneykent’te gül toplatıldı ve geleneksel gül yağı çıkarma işlemi gerçekleştirildi. Yunus Emre Türbesi’ni de ziyaret eden İzmirli işadamlarına Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen,burada kısaca Isparta’nın tarihinden bahsetti.

Ardından heyete Sebat Gülyağı Fabrikası tesislerini gezdirildi. Sebat Gülyağı Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Kınacı ve fabrika yetkilileri, işadamlarına gülün toplanıp gül yağına getirilene kadar ki çalışmaları ile kozmetik sektörü konusunda geniş bilgiler verdiler.

Buradan sonra Eğirdir’e götürülen heyete yol boyunca ITSO Başkanı Başdeğirmen Isparta’nın ilçelerini anlatarak bilgiler verdi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve heyeti Eğirdir’in ardından İslamköy’de Demokrasi Müzesi’ne götürüldü, burada 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in çalışmalarını inceleyen İzmirli işadamları müzeye hayran kaldılar. 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in mezarını ziyaret eden heyetle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı yapıldı.

İşadamlarının katıldığı toplantıda, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı her platformda savunduğu birlik beraberlik ve işbirliği vurgusunu yineledi. Isparta’nın sosyal ve ekonomik durumu hakkında da bilgiler veren Başdeğirmen, komşu illerle lobi çalışmaları yaparak karşılıklı işbirliğini sürdürdüklerini söyledi. Torbalı Ticaret Odası ekibini ağırlamaktan onur duyduğunu anlatan Başdeğirmen, “Daha önceki dönem içinde birçok ilimizi ziyaret ettik. İzmir’e de ziyaret ettik. Önce komşu illerimizi daha sonra komşu illerimizin komşu illerini ziyaret ettik. İzmir Torbalı ile farklı bir bağımız var. Isparta’nın ekonomisine değer katan 2 işadamımız, Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Özkutlu ile Mahmut Ünlüsoy’un orada yatırımları var. Bu yönüyle biz sizlerle işbirliğine çoktan başladık. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak hep ilimizin bir adım ileriye gitmesi, yatırımlarımızın artması, ekonomik değerlerimizin korunması, ihracatımızın artması ve daha birçok konuda çalışmalar yapıyoruz. Her zaman farklı illerden gelen işadamları ile işbirliğine hazır olduğumuzu vurguladık. Bizler, birlik beraberlikten yanayız, çünkü artık dünyamız değişti tek başımıza başarılı olmamızın imkanı yok. Ele ele vererek hem ülkemizi hem illerimizi kalkındırmak için çaba harcamazsak ileriye gidemeyiz. Bugün siz geldiniz önümüzdeki günlerde bizler sizi ziyaret edeceğiz, böylece birbirimizi daha iyi tanıyıp birlikte iş yapma potansiyellerimizi daha yakından göreceğiz. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum her zaman işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim. “dedi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da toplantıda, Torbalı hakkında bilgiler verdi. Torbalı’nın İzmir’in en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu anlatan Olgun, Ispartalı işadamlarına yatırım olanakları ve ekonomik değerlerden bahsetti.

Isparta’dan çok etkilendiklerini anlatan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun,  “Türkiye’nin dört bir yanı güzel ama Isparta bir başka güzelmiş. İnanın neden olduğunu ben de anlamadım. Bugün buraya geldikten sonra başkanımın anlattıklarından sonra Isparta’nın neden Türkiye’nin yaşanabilir en güzel ili olduğunu daha iyi anladım. Doğallığını korumuş, Türkiye’nin iftiharı bir il. Burada olmak bizleri çok mutlu etti. Çok misafirperversiniz bizleri çok iyi ağırladınız. Yüzümüz gülücükler açarak, gül kokuları ile gideceğiz. Bizlerde bizleri ağırlamak ve Torbalımızı anlatmak isteriz. Bağlarımızı Ispartalı iki değerli işadamı Mahmut Ünlüsoy ve Murat Özkutlu ile kurduk bundan sonrasının devam etmesini istiyoruz. Ayrıca Güneykent’in renkli Belediye Başkanı Fahrettin Beye de teşekkür etmek istiyoruz, beldesi için gerçekten çok çalışıyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Başdeğirmen ve ekibine de teşekkür etmek istiyorum Isparta’nın güzellikleri ve ekonomik değerleri birgünde bundan daha güzel anlatılamazdı, inanın çok etkilendik ve biz birlikte bir şeyler yapmak istiyoruz.Temaslarımızın devam etmesini istiyoruz. ”dedi.

Torbalı heyeti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantının ardından Ticaret Borsası’na giderek burada da bir toplantı yapıp ilimizden ayrıldılar.