TR

İhracat desteklerinden faydalanın (22.09.2016)

 

Ekonomi Bakanlığı görev alanına giren konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlıkları, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, koordinasyonu,  Isparta  Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği organizasyonuyla ITSO  üyelerine yönelik  odamız ev sahipliğinde 22 Eylül 2016 tarihinde Isparta’da  “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Seminerde Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve Türk Eximbank yetkilileri bilgiler verdi.  ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen seminere ihracatçı üyeler ile ihracat yapmayı düşünen firmalar katıldı.

         Program öncesinde kısa bir konuşma yapan ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan şunları söyledi: “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiğimiz günden bu yana öncelikli hedeflerimiz arasında ilimiz ihracatını artırmak yer almaktaydı. Bu kapsamda birçok proje, yurt dışı iş gezileri ve alım heyetleri, seminerler ve eğitimler gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmaların hepsinde de belirli oranlarda menfi yönde geri dönüşler aldık. Ülkemiz 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 Milyar Dolar seviyesine ulaşmak için bizde ilimiz adına 2023 yılı 500 Milyon Dolar hedefi koyduk ve bu hedefte emin adımlarla ilerliyoruz. Bunun için de yapmış olduğumuz bu seminer faaliyetimiz gibi çalışmalara karalılıkla devam edeceğiz.”

Seminerde, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim, Türk EXIMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları,  Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi,  Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka, ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi , İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim, Türk EXIMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları  konularında uzmanlar tarafından bilgiler verildi.