TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen EUROCHAMBRES toplantısında (13.10.2016)

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi’ne başkanlık etti.​ TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,  Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıya  aralarında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve ICC Yönetim Kurul Üyesi Şükrü Başdeğirmen’in de bulunduğu 5 oda Başkanı ile katıldı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, 3 gün sürecek olan toplantının ilk gününde EUROCHAMBRES AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi’nde AB Genişleme ve Komşuluk Politikası stratejisi ve uygulamalar, Göç konusunda Avrupa’da yaşanan son gelişmelerin ele alındığını bildirdi.  

 Toplantıya, Avrupa Komisyonu tarafından katılım sağlanarak, her iki konudaki Avrupa Komisyonu çalışmaları ve görüşleri aktarıldı.

 TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Kosova, Sırbistan ve Türkiye katıldı. Hisarcıklıoğlu, aynı zamanda EUROCHAMBRES tarafından kurulan EUROCHAMBRES AB Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi’nin Başkanlığını yürütüyor. 

TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB-EUROCHAMBRES işbirliğinde Brüksel’de gerçekleştirilen “Batı Balkanlar ve Türkiye’de KOBİ Girişimciliğinin Geliştirilmesi” konulu Konferans’ın açılışında yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin ülkelerdeki refah ve huzur ortamının yerleşmesindeki önemini vurguladı. ​

Türkiye’den ve EUROCHAMBRES üyesi ülkelerden iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla TOBB Brüksel Ofisinde gerçekleşen toplantıda, “AB Genişlemesi: KOBİ Rekabetçiliği için Fırsatlar” konusu iki ayrı panel halinde ele alındı. İş dünyası temsilcileri ile AB kurumlarının temsilcileri konu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

 Hisarcıklıoğlu konuşmasında, girişimciliğin, KOBİ’lerin ülkelerdeki refah ve huzur ortamının yerleşmesindeki önemini vurgularken, aynı zamanda doğrudan yabancı yatırımlar açısından iş yapma ortamının önemine değindi.

 Hisarcıklıoğlu,  göçmenlerin yaratıcı iş fikirlerini ortaya çıkarma ve uygulamadaki başarılarının altını çizerken, Almanya’daki Türk girişimcilerin başarı örneklerine dikkat çekti.   

Konferans’ta AB Slovakya Dönem Başkanlığı, Avrupa Komisyonu’na ilaveten, TOBB, Sırbistan, Kosova ve Arnavutluk Odalar Birliklerinin KOBİ ve Girişimcilik konularındaki çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı.  

TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve oda başkanları Brüksel temaslarına Sırbistan Büyükelçiliği’ndeki yatırım toplantısı ile devam etti.​ Toplantıda karşılıklı yatırım imkanları masaya yatırıldı.

Konferansa, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Zeki Murzioğlu ve Hakan Ülken ile Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Bafra TSO Başkanı ve TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı Göksel Başer de iştirak etti.