TR

BETUYAB Genel Müdürü Akkaş’tan ITSO’ya ziyaret (27.02.2017)

Sirene Belek Oteller grubunda Genel Müdür olarak uzun yıllar görev yapan Bekir Akkaş, Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) Genel Müdürü oldu. Isparta’nın turizmi ile ilgili gelişmelere büyük katkı sağlayan Akkaş, Isparta ile ilgili diyaloglarının devam edeceğini söyledi.

 

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e veda ve teşekkür ziyaretinde bulunan Akkaş, “Ispartamız turizm açısından önemli bir potansiyele sahip güzel bir ilimiz. Özellikle Davraz Kayak Merkezi Türkiye’nin belkide en iyileri arasında. Burada kaldığımız süre boyunca turizme katkı sağlamaya çalıştık. Sayın Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in de ilin ekonomik konuları başta olmak üzere turizmi ile yakından ilgilendiğine birebir şahit oldum. İnşallah yeni görevim boyunca Isparta için daha yararlı çalışmalar yapmaya gayret göstereceğiz.”dedi.

             ITSO Başkanı Başdeğirmen’de Isparta turizmine önemli katkılar sağlayan ve BETUYAB Genel Müdürü olan Akkaş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. BAşdeğirmen, “Biz sizi Ispartalı olarak kabul ettik ve Isparta turizmine sağladığınız katkılar çok önemliydi. Bundan sonra da birlikte güzel işlere imza atacağımızı biliyoruz. Yeni görevinizde başarılar dilerim.”dedi.  

BETUYAB NEDİR?

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB), Belek Turizm Merkezi'ndeki alt yapı sorunlarının Devlet-Özel Sektör işbirliği ile çözülmesi amacıyla, kesin tahsis ön şartı olarak getirilen ve kurulacak bir birliğe üye olmayı zorunlu kılan tahsis şartı uyarınca, ilk tahsisleri alan turizm yatırımcıları tarafından 1989 yılında kuruldu.
Şirketin statüsü 1991 yılı itibariyle T.C Turizm Bakanlığı bilgisi dahilinde anonim şirkete dönüştürüldü.
Alt yapı ve üst yapı koordinasyonunun yanı sıra, BETUYAB'ın temelde üç ana görevi var. Bunlar tanıtım, sivrisinek, karasinek- tatarcık mücadelesi ile çevre faaliyetleri olarak belirlenmiş. 


BETUYAB, her yıl bütçesinden yaklaşık 300.000 Euro'yu tanıtım faaliyetlerinde harcıyor. Bu harcamalar, yurt içindeki ve dışındaki turizm fuarlarına katılıma, yurtiçi ve yurt dışındaki gazete dergi, broşür ve TV'lere ilan ve reklamlar verme, halkla ilişkiler ve basın mensuplarının ağırlanmasında ve sosyal faaliyetlerde kullanılıyor. BETUYAB, yurt dışı tanıtım fuarlarından, Almanya/Berlin ITB, WTM Londra, Moskova MITT, Hollanda/Utrech, ve her sene ayrı bir ülkede yapılan IAGTO Golf Fuarlarına ayrı stand alarak veya Türkiye standında, yurtiçi turizm fuarlarından İstanbul Emitt Fuarına AKTOB standında katılım sağlanıyor. Bu fuarlarda BETUYAB tarafından 4 dilde(ingilizce, almanca,rusça ,türkçe) hazırlatılan Belek Turizm Merkezi katologları ile tanıtım cd’leri, çanta ve puzzle olmak üzere çeşitli promosyon malzemeleri dağıtılıyor. Her yıl başka bir ülkede tesis satış müdürleri ile acentacıları buluşturan Roadshow programı düzenliyor. Her yıl tanıtım amacıyla yurtdışından gazeteciler davet ediliyor ve böylelikle Belek tanıtımı yapılıyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında , 2 yıl da bir Belek Turizm Paneli ile dönüşümlü olarak Turizm Muhabirleri Semineri ve Hoşgörü Bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca, Kamunun üst düzey yetkilileri ile sektör yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya getirilerek, turizm sektörü masaya yatırılıyor.