TR

İhracatçılar bilgilendirildi (08.12.2017)

Türk EximBank ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda ihracatçılar bilgilendirildi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıda ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  Melis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik hazır bulundu. Türk Eximbank Antalya Şubesi Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aydınlı Isparta’daki ihracatçı firmaları bilgilendirdi. Türk Eximbank’ın kuruluş amacını anlatan Aydınlı, ihracatçıların sorularına da yanıt verdi. Aydınlı şöyle devam etti:

“Türk Eximbank 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Ülkemizin resmi ihracat destek kurumu olarak ihracatın geliştirilmesi, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, ihracatta pazar payı artışı, ihracatçılarımıza rekabet gücü kazandırmak, ihracatçılarımıza güvence sağlamak amacı ile kuruldu.”

 

Pazarlama Yöneticisi Aydınlı, Türk Eximbank kredi ve sigorta programları hakkında bilgi verdi. . Kredi programlarından nasıl yararlanılabileceği, limitler, geri ödeme, yükümlülükler gibi hususların tüm detaylarının aktarıldığı toplantıda ihracatçılardan gelen sorulara da yanıt verildi. Türk Eximbank Antalya Şubesi Pazarlama Yöneticisi  Ahmet Aydınlı katılımcılar; reeskont kredileri, sevk sonrası reeskont kredileri, ihracata hazırlık kredileri, sevk öncesi ihracat kredisi, ihracata yönelik yatırım kredileri, özellikli ihracat kredileri, döviz kazandırıcı hizmetler kapsamındaki krediler konularında detaylı olarak bilgilendirildi.