TR

İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 97. Yıldönümü (12.03.2018)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın 97. Yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

“İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Bu toprakların düşman işgalinden kurtuluşu ve cumhuriyetin kuruluşu başarı hikâyelerinin en büyüğüdür. Bu büyük destanı sözcükleriyle en güzel şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hem destanı yazanların, hem de bu güzel ülkeyi bugüne taşıyan çocuklarının hep sevgi ve saygısıyla, beğenisiyle anılmış, bu ülkenin gururu olmuştur. Bundan 97 yıl önce Meclisimizin ayakta alkışlayarak kabul ettiği İstiklal Marşımız milli mücadele ruhunu mısralarında yaşatan ve dünya üzerinde eşi olmayan bir milli mutabakat metnidir.

Birlik ve beraberlik ruhunun bir ulusun istikbali için arz ettiği öneme vurgu yapan İstiklal Marşımızın şanlı tarihini tanıyan ve ecdadına sahip çıkan herkesin ortak sesi olduğunu düşünüyorum.  Yüreğinde taşıdığı vatan sevgisi ve iman gücünü dizelerine ustalıkla yansıtan büyük şair ve düşünür Mehmet Akif Ersoy'u milli marşımızın kabulünün 97'üncü  yılı vesilesiyle bir kez daha minnet, özlem ve rahmetle anıyorum."