TR

İklimlendirme sektörü ‘adil rekabet’i tartıştı (16.07.2012)

TOBB Türkiye İklimlendirme Meclisi, Meclis Başkanı Zeki Poyraz başkanlığında biraraya geldi. Rekabet Kurumu Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanı Barış Ekdi tarafından, sektör temsilcilerinin rekabet hukuku konusunda bilgilendirildiği toplantıda, sektörün gündemindeki konular masaya yatırıldı.

Sunumunda, rekabet hukukunun yaptırımları ve çıkış noktası hakkında bilgi veren Barış Ekdi, rekabetin kısıtlanmasının, üretim ve istihdamın kısıtlanması anlamına geleceğini söyledi. Bu durumun yalnızca tüketicileri ve bazı şirketleri değil, tüm toplumu ve ekonomiyi etkileyeceğini ifade eden Ekdi, konuya ilişkin yaşanmış örnekleri meclis üyeleriyle paylaştı.
 BEP – TR yazılımının yarattığı sıkıntılar hala gündemde
 Toplantıda ayrıca, binalarda “Enerji Kimlik Belgesi” uygulamasına ilişkin hazırlanan BEP-TR yazılımının yetersizliğine işaret edilerek, Çevre ve Şehircilik ile Enerji Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler paylaşıldı.
 Meclis Başkanı Zeki Poyraz, yapılan Bakanlık ziyaretleri çerçevesinde söz konusu yazılım programının çalışmadığı yönünde mutabakat sağlandığını dile getirdi. Çalışmaların başlangıç noktası olarak sektördeki tüm sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla Avrupa’daki benzer uygulamaların yerinde incelenmesi yönünde karar alındığını kaydeden Meclis Üyesi Gürkan Arı ise,  uluslararası görüşmeler tamamlandıktan sonra somut önerileri içerecek raporun Bakanlığa iletilmesinin planlandığını ifade etti.