TR

ITSO yöneticileri dövizlerini bozdurdu (13.08.2018)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘dövizlerini bozdurun’ çağrısına Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri dövizlerini bozdurarak destek oldu. ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Dış güçlerin üzerimize oynadığı ekonomik oyunlara asla boyun eğemeyeceğiz, İşadamları olarak her zaman devletimizin yanındayız.”dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yönelik dövizlerinizi bozdurun çağrısı Isparta'da karşılık buldu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen öncülüğünde yönetim kurulu ve meclis üyeleri Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik savaşa karşı mücadele etmek amacıyla dolarlarını satıp Türk lirasına çevirdiler.  ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  daha önceki çağrısında da olduğu gibi şimdide dövizlerini bozdurduklarını söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Başdeğirmen, bunun bir milli mücadele olduğunu söyledi. Başdeğirmen, "Ülkemizin en güçlü olduğu durumlarda bizi zor duruma düşürmek, bize çelme takmak için uğraşan bu dış güçlere karşı her zamankinden daha güçlü ve birlik beraberlik içinde olduğumuz göstermek için buradayız.  Türk milleti her zaman devletinin yanındadır.

Bizleri zayıf görüp ekonomimizi çökertmeye çalışan dış güçler, Mısır, Suriye gibi ülkelerin ekonomik sıkıntılardan sonra halk hareketine maruz kaldığı gibi bizim vatandaşımızdan da böyle bir tepki bekliyorlar ama yanılıyorlar.  Böyle bir durum bizim ülkemizde mümkün değil. Bizler milli mücadelenin nasıl olacağını bilen bir ülkeyiz. Bize parayla diz çöktüremezler. Yeter ki birlik, beraberlik içinde olalım. Önümüzdeki günlerde en güzel dersi bu güçlere vereceğiz." dedi. 

VATANDAŞLARA DOLARINIZI BOZDURUN ÇAĞRISI

Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlara rağmen Isparta'da ihracat geçen yıla göre yüzde 21 arttığını aktaran Başdeğirmen "Isparta olarak biz bunun peşindeyiz. Biz bir adım kendimizi ileri götürürsek ülkemizin de bir adım ileri gideceği inancındayız. Öncelikle, biz işadamları olarak, üretime, yatırıma,  istihdama ve ihracatı artırmaya devam ederek ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamaya her zamankinden daha fazla devam edeceğiz.

Döviz bozdurmak da ülkemizin ekonomisine katkı sağlamanın bir yoludur. Buradan Ispartalılara da seslenmek istiyorum. İhtiyacı olmadığı halde döviz bulunduran vatandaşlarımızın milli mücadeleye destek vermelerini bekliyoruz. Ülkemizde olan sıkıntılara, algı operasyonlarına son vermek için, Türk liramıza sahip çıkmak için herkesi dövizlerini bozdurmaya davet ediyorum. Bu bizim ülkemizi ileriye götürecek, dış güçlere karşı dik durmamızı sağlayacaktır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha öncede Sayın Cumhurbaşkanımızın çağırısı üzerine dövizlerimizi bozdurmuştuk, şimdide bunu yapıyoruz ve güçlü ülkemizin daha da güçlenmesi adına mücadelemize devam edeceğiz.  " dedi.