TR

Her kurban lösemili çocuklara can (17.08.2018)

ITSO Meclisi’nde sunum yapan LÖSEV Antalya İl Koordinatörü Tutku Canıdar, yaklaşan kurban bayramı öncesinde çağrıda bulunarak “LÖSEV’e kurban vekaleti veren vatandaşlarımız, lösemili çocuklarımıza can vermektedir” dedi.

 

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı meclisi toplantısı yapıldı. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Dede ile meclis üyeleri hazır bulundu. Meclis toplantısı öncesinde Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Antalya Koordinatörü Tutku Canıdar kısa bir sunum yaparak işadamlarından destek istedi. Isparta’da 150 lösemi hastası çocuk bulunduğu belirten Canıdar Kurban bayramı öncesinde kurban bağışı talebinde bulundu. LÖSEV’in dergi, gazete gibi satışlarla bağış toplamadığının da uyarısını yapan Canıdar, böyle bağış isteyen kişilere itibaren edilmemesi gerektiğini söyledi. ITSO Başkanı Başdeğirmen de ihtiyaç sahibi olan hasta çocukların ailelerine yardım yapılması noktasında işadamlarından destek istedi.

LÖSEV Antalya Koordinatörü Canidar, “ LÖSEV, vakfa kayıtlı ailelere yıl boyunca maddi ve manevi desteklerini sürdürmek için kurban bayramının yaklaştığı bugünlerde hayırseverlerin bağışlarını bekliyor. Bayrama sayılı günler kala, vakfa yapılacak her kurban bayramı bağışı, bir hastaya daha umut olacak.LÖSEV’e kayıtlı hastaların büyük çoğunluğu asgari geçim sınırının altındaki gelirle geçinmeye çalışan aileler. Yıllık tedavi masrafları yüz binlerce lirayı bulan lösemi ve kanser hastalığıyla mücadelelerini tek başlarına sürdürmeleri mümkün değil. Bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi ailelere kıyafetten, beyaz eşyaya, kuru gıdadan et ürünlerine, kışlık yakacaktan, mobilyaya kadar birçok maddi ve ayni yardım ileten LÖSEV, tüm desteklerini yardımsever vatandaşların bağışlarıyla sürdürüyor. LÖSEV Kurban Bayramı Kampanyası süresince iki şekilde bağış kabul ediyor. Birinci seçenekte vekaleten adak veya kurban bağışı yapılıyor. Vakıf bu bağışlarla yılın 12 ayı ailelere taze et ulaştırıyor. İkinci seçenekte ise maddi olarak yapılan bayram bağışı ile kurban kesmeden lösemili çocuklara destek olunuyor. Lösemili ve kanserli çocukların tamamen ücretsiz tedavi olarak iyileşmeleri için maddi bağışlara da ihtiyaçları bulunuyor. LÖSEV’e yapacağınız vekâleten kurban bağışları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi, noter ve veteriner hekim eşliğinde kesiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esasları doğrultusunda Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilirsiniz."

Aşağıdaki linkten hesap numaraları ve detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz 

https://www.losev.org.tr/bagis/kurban.html

https://www.losev.org.tr