TR

ITSO ekibi Kıbrıs iş gezisi düzenledi (22.10.2018)

ITSO Başkanı Başkanı Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Şahlan ile yönetim kurulu üyeleri Kıbrıs’a iş gezisi düzenleyerek bazı incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu üyeleri Kıbrıs Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay’ı ziyaret ettiler. ITSO Başkanı Başdeğirmen, Meclis Başkanı Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri burada uzun uzun sohbet etme imkanı buldu.  Ispartalı işadamlarının Kıbrıs’ta yatırım potansiyelini incelemek ve değerlendirmek, Kıbrıslı işadamları ile Isparta’da ortak yatırımlar yapmak için inceleme gezisi düzenlediklerini belirten Başdeğirmen, bu konuda Büyükelçi Kanbay dan destek istedi. Büyükelçi Kanbay, Kıbrıslı İşadamları ile Türk İşadamlarının birçok konuda birlikte yatırım yaptığına dikkat çekerek Isparta ile de işbirliği yapılabileceğini söyledi. Büyükelçi Kanbay ve Ticari Ateşe Hayrettin Yücel ziyaretleri için Isparta Ticaret ve Sanayi Odası heyetine teşekkür etti. Buradan Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk’u ziyaret eden heyet, burada da ticari işbirliği, yatırım ve tanıtım konuları üzerinde durdu. ITSO Başkanı Başdeğirmen İşadamı ve Sanayi Odası Başkanı Avunduk’a Isparta ile ilgili ekonomik konularda geniş bilgiler verdi.

            Avunduk’u ve üyelerini Isparta’ya davet eden ITSO Başkanı Başdeğirmen, burada yatırım olanakları ile işbirliği görüşmeleri yapılabileceğini söyledi. Avunduk’da önümüzdeki günlerde işbirliği ziyareti yapabileceklerini belirterek ziyaretlerinden dolayı Başdeğirmen ve ekibine teşekkür etti.

Ardından ITSO heyeti bölgemizden Kıbrıs’ta yatırımı bulunan işadamlarını ziyaret ederek bilgiler aldılar.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse Büyükelçilik ve Sanayi Odası ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirterek, Kıbrıs ile Isparta arasında önümüzdeki günlerde ticari bir işbirliği olabileceğini söyledi. İhracatı artırmak, markalaşmanın önünü açmak ve Isparta’nın tanıtımını yapmak üzere bu tür gezilerin önemine değinen Başdeğirmen, yatırım olanaklarının geliştirilmesi adına Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiği günden bu yana işbirliği ziyaretlerine devam ettiklerini belirtti. Kıbrıslı işadamlarını Isparta’ya davet ettiklerini belirten Başdeğirmen, “Bizim Sloganımız ‘Isparta dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edemeyiz.’  Hem yurt içi hem de yurt dışı gezilerimizle ilimize katkı sağlayama devam ediyoruz. Kıbrıs iş gezimizde de ilimizi anlattık, Kıbrıslı işadamlarını ilimize davet ettik. Karşılıklı neler yapabiliriz bunları konuştuk. Ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz sonrasında ilimiz adına olumlu gelişmeler yaşanacağını düşünüyoruz.”dedi.