TR

Telekomünikasyon Meclisi teşvikleri görüştü (18.07.2012)

 TOBB Türkiye Telekomünikasyon Meclisi genişletilmiş meclis toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı İsmet Salihoğlu’nun da katıldığı genişletilmiş meclis toplantısında telekomünikasyon-bilişim-yazılım sektörü ve teşvikler tartışıldı, Ar-ge faaliyetlerinin ürüne dönüştürülmesi süreci ele alındı.

Toplantıda Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı İsmet Salihoğlu’nun yanı sıra, TESİD Başkanı ve Meclis Üyesi Müjdat Altay, PARGE ve PARMAŞ Vakıf Şirketleri Genel Müdürü, AKDAN Danışmanlık Kurucu Ortağı Nilüfer Arıak da yer aldı.

TOBB Türkiye Telekomünikasyon Meclisi Başkanı Yusuf Ata Arıak son dönemde gündemde olan yeni Teşvik Yasası’nın telekomünikasyon, bilişim, yazılım sektörüne tanıtılması ve sektör tarafından daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla toplandıklarını ifade etti.

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı İsmet Salihoğlu ise Yeni Teşvik Yasası’nın genel çerçevesinden ve telekomünikasyon sektörü ile etkileşiminden bahsetti. Yeni teşvik sistemi ile beraber, yeni birçok uygulamanın da yürürlüğe konulacağını belirten Salihoğlu, değişikliklerin sektörün lehine olduğuna vurgu yaptı.