TR

DERİ OSB’DE 2. ETAP ARSA ÖN TAHSİSLERİ BAŞLIYOR (27.02.2024)

Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi 2. etap çalışmaları kapsamında 146 bin metrekarelik alanda 29 adet sanayi parseli oluşturuldu. Kamulaştırma çalışmalarının ardından yatırımcılara sunulacak olan yeni sanayi alanında koku yaymayan ve arıtma gerektirmeyen işletmeler tercih edilecek. 

 

Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde yatırımların önü açılıyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Marulcu bir araya gelerek; Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve İl Özel İdaresinin destekleriyle uzun yıllardır yaşanan arsa sıkıntısını çözüme kavuşturmak için düğmeye bastı. Deri İhtisas ve Karma OSB’nin 146 bin metrekarelik ikinci etabında 29 adet sanayi parseli oluşturulurken, kamulaştırma çalışmalarının ardından arsalar ön tahsise sunulacak.

2. etap çalışmalarına ilişkin bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısına ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Marulcu, ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayiciler katıldı.

BAŞKAN ÇELİK: ARITMA GEREKTİRMEYEN İŞLETMELER TERCİH EDİLECEK

Yapılan çalışma neticesinde kentin ekonomisine ve istihdamına katkı sunulacağını belirten ITSO Başkanı Metin Çelik, “Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgemizde birinci etap sınırları dahilinde bulunan tüm sanayi parselleri tahsis edilmiş olup, yeni yatırım yapmak için talepte bulunan yatırımcılara tahsis edilebilecek boş sanayi parseli bulunmamaktaydı. 2. Etap olarak hizmete açılan alanda şerh vardı, yıllardır çözülemiyordu. Hızlı bir şekilde burayı nasıl kamulaştırırız, yatırımcılarımıza nasıl sunabiliriz? noktasında bir araya geldik. Isparta merkezde 2 bin metrekare ile 5 bin metrekare yatırım alanı isteyen Kobilerimiz maalesef yer sıkıntısı çekiyordu. Sayın Marulcu ve ekibinin göreve gelmesiyle beraber yeni arsa üretmek için oldukça yoğun çaba sarf edildi. Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak desteklerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sanayimizin gelişmesi, istihdamın artması hepimizi sevindirir. Isparta’ya yakın olması sebebiyle de çok şanslı bir bölge olduğuna inanıyoruz. Yeni sanayi alanlarını hızlı bir şekilde yatırımcılarımıza sunabilirsek 29 işletmemiz yüzlerce kişiye de istihdam sağlamış olacak. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak görüşümüz, bundan sonraki süreçte mermer ocaklarına giden ve tarım alanları dışında kalan bölümü de organize sanayi bölgesi içine almaktır.” diye konuştu.    

Başkan Çelik, yerleşim alanlarının yakınlaşması sebebiyle ikinci etapta koku yaymayan ve arıtma gerektirmeyen işletmelere yer verileceğini sözlerine ekledi.

DERİ OSB BAŞKANI MARULCU: YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILDI

Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde 37’si deri sektörü, 10’u kazan imalatı, kereste fabrikası, mobilya üretimi gibi fabrikalar olmak üzere 47 fabrikanın üretim gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Mustafa Marulcu, “Isparta’mızda çok ciddi bir sanayi alanı açığı olduğu için ikinci etabımızı ön tahsise sunuyoruz. Yönetime geldiğimiz şu kısa süreçte 7-8 kez ITSO Başkanımız Sayın Metin Çelik ile bir araya geldik, çok desteğini gördük. İkinci etabımızda Isparta Belediyemiz kamulaştırma çalışmaları yürütecek. Isparta Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizin de büyük desteğini aldık. Isparta için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.