TR

ITSO VE TOBB ISPARTA KGK’DEN ‘KADINLAR GÜNÜ’ ETKİNLİKLERİ (09.03.2024)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk olarak ‘Elinin hamuruyla her işe karışan kadınlar’ başlıklı panel düzenlenirken, akşam ise ünlü tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün sahne aldı.

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’in destekleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir’in öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliklerin ilk ayağını ‘Elinin hamuruyla her işe karışan kadınlar’ adlı panel oluşturdu. Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Ertan Beceren’in yaptığı panele Televizyoncu Şule Bekrioğlu, Oto Mekanik Tamir Ustası Serpil Çevikbaş, TSK Kara Havacı Pilot Yüzbaşı Merve Nergiz ve Turkuaz Asansör Kurucu Ortağı Tuğba İnan konuşmacı olarak katıldı.

ÜNLÜ TİYATRO SANATÇISI NİLGÜN BELGÜN SAHNE ALDI 

Etkinliğin ikinci ayağında ise ünlü tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün, Isparta’da sahne alarak konukları kahkahaya boğdu. Nilgün Belgün, hayat hikayesinden ve anılarından yola çıkarak sahneye uyarladığı tiyatro oyununu BKM’de sahneledi. Kimi zaman şarkılar ve danslarla kimi zaman hüzün ve kahkahalar eşliğinde sahneye koyduğu oyunu ile davetlilere neşeli dakikalar yaşattı.

Nilgün Belgün gösterisinden elde edilen gelir eğitim gören kız çocuklarına burs verilmek üzere Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesine bağışlandı.

ÖZDEMİR: KADINLAR CAM TAVANLARI KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Etkinlikte konuşma yapan TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir, “Bugün burada toplandık, çünkü kadınlar tarih boyunca önemli roller üstlenerek geleceğimizi şekillendirmişlerdir. Kadınların geçmişteki ve bugünkü katkıları, toplumumuzun ilerlemesinde önemli bir etkiye sahiptir. Yetenekleri, mücadeleleri, liderlikleri daha adil, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir gelecek kurma konusunda ilham vermektedir.

Kadınlar, engelleri aşmaya ve cam tavanları kırmaya devam ediyorlar. Politikadan bilime, iş dünyasından sanata ve spora her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız annelik gibi manevi rollerin yanında bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı gururunu yaşamaktadır. Kadınlarımızın başarı hikayeleri her geçen gün artarak devam etmektedir.

Bu başarılarına rağmen günümüzde birçok kadının hala karşılaştığı zorlukları unutmamak gerekir. Dünyada kadına bakış açısı geleceğimizi belirlemede en belirgin konu başlığıdır. Bu da kadın cinayetlerinin olmadığı, eğitim hakkının daha fazla verildiği, iş dünyasında eşitliğin sağlandığı, ekonomideki yerlerinin güçlendiği, kadın girişimcilerimizin daha çok teşvik edildiği bir toplum olmaktan geçer. Tüm üreten, değer katan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadın varsa yarın var!” ifadelerine yer verdi.