TR

UMEM Beceri’10 Projesi İcra Kurulu toplandı (20.09.2012)

UMEM Beceri’10 İcra Kurulu toplantısı, 14 Eylül 2012 tarihinde TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün başkanlığında gerçekleştirildi. TOBB Sosyal Tesisler Şefik Tokat Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü M. Kemal Biçerli ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, İŞKUR, TOBB ETÜ ve TEPAV’dan uzmanlar katıldı.

-Hizmet ve tarım sektörlerine yönelik açılacak kursların süreleri görüşüldü

İcra Kurulu toplantısında, hizmet ve tarım sektörlerinde açılacak kursların sürelerine yönelik olarak illerden alınan geri bildirimler değerlendirildi. İcra Kurulu’nda alınan karar gereği, hizmet ve tarım sektörleri kurslarının sürelerine ilişkin olarak nihai takdir, Kurs Yönetimlerine bırakıldı.

Buna ek olarak, İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri gerçekleştirilen 5 ilden biri olan Muğla’nın pilot il kapsamına alınarak, Kurs Yönetimi toplantılarının haftalık olarak düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesine karar verildi.

-Hizmet ve tarım sektörlerinde kurs düzenlemek üzere 61 okul kapsama alındı

Toplantıda, hizmet ve tarım sektörlerinde kapsama alınması öngörülen okullar ile ilgili olarak, Teknik Komite tarafından yapılan çalışma sunuldu. Yapılan çalışmaya göre toplam 61 okulun ek okul olarak belirlenerek, söz konusu okullara makine/teçhizat ve donanım altyapılarının iyileştirilmesi için bütçe gönderilmesine karar verildi. 

Son olarak, Teknik Komite tarafından hazırlanan takvim doğrultusunda İcra Kurulu üyelerinin Ekim ayından başlamak üzere, illerdeki uygulamaları görmek ve hizmet ve tarım sektörlerindeki faaliyetleri incelemek üzere illere ziyaretler gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.