TR

3 ayda 1500 usta belge aldı (21.03.2012)

Isparta’da ilk sıralarda yer alan inşaat sektörüyle ilgili eğitimler devam ediyor. İnşaat ustalarına yönelik eğitimlerde 1500 kişiye belge verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Süleyman Tüyer, “İnşaat sektöründe kanayan bir yara var. O da çalışan kişilerin yani usta ve diğer pozisyonda çalışan kişilerin ehliyet sahibi olmamaları. Hangi malzemeyi verirsek verelim, bilgi ve ehliyet sahibi olmadıkları takdirde malzemelerin israf edilmesi söz konusu, tekniğine uygun olarak yapılmaması söz konusu” dedi.

Bu durumdan hareketle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılının ilk günlerinden itibaren geçici ustalık belgesi vermeye başladı. Bu belgeler, 2015 yılına kadar geçerli olacak. . Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Süleyman Tüyer, yaptığı açıklamada, “Şu an 1500’ün üzerinde ustaya geçici belge verildi. Bu belgeler 2005’e kadar geçerli olacak. Geçici ustalık belgesi olmadığı halde inşaatlarda çalışanların durumuyla ilgili, müteahhit beyanı esas alınıyor.

Geçici ustalık belgeleri halen Çıraklık Eğitim Merkezi’nden alınabiliyor. Talep olması halinde Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde ustalık kursları açılabileceği, edinilen bilgiler arasında yer alıyor. “dedi.