TR

Kırsal Kalkınma Planı hazırlık toplantısı yapıldı (26.11.2013)

Kırsal Kalkınma Planı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Vali Vahdettin Özkan, Isparta’ya özgü yapılacak olan planla birlikte kırsal alandaki yaşamı kentsel yaşama yaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Toplantıya ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan da katıldı. 

Isparta’ya özgü yapılacak olan Kırsal Kalkınma Planı kapsamında kırsal yaşamın, kentsel yaşama yaklaştırılması amaçlanıyor. Her kurumun ortaklaşa çalışacağını belirten Vali Vahdettin Özkan, “Burada hepimizin görüşleri önem arz ediyor. Önerileriniz oluşturacağımız çalışma gruplarının işini biraz daha kolaylaştıracaktır. Çalışma gruplarının nasıl olacağına, nasıl çalışacağına ilişkin belirlemeler ileriki günlerde olacak.” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI SÜREKLİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Çalışma gruplarının sektörlere göre belirleneceğini belirten Vali Özkan, “Bugün Turizm Müdürlüğü’ne ilişkin bir çalışma yapılacaksa eğer turizmle ilgili sektörlerinde katkısı olacak. Yani sektörlere göre gruplar oluşturacağız. Kırsal yaşamın kentsel yaşama yaklaştırılması esas amacımızdır. Kırsal Kalkınma Planı toplantılarını her iki ayda üç ayda bir toplanarak elde edilen verilere değerlendireceğiz. Konuya ilişkin toplanan bilgileri arkadaşlarımız sunum halinde bize bildirecekler. Bizde gerekli yönlendirmeleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantı görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.